zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Knipmesvinger

Een knipmesvinger wordt ook wel trigger finger genoemd en is een aandoening die geleidelijk aan ontstaat. Er is een vernauwing aan de peesschede, bijvoorbeeld als gevolg van een verdikte pees, waardoor het buigen en strekken bemoeilijkt wordt.

Als je door de weerstand heen gaat, schiet de peesverdikking verder waardoor de vinger zich met een haperende beweging strekt of buigt. De hapering is te voelen als een soort schok, knip of knak. Het kan in een of meerdere vingers voorkomen en zelfs in beide handen. Het komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Met name bij mensen die veel bezig zijn met de handen kan het behoorlijk hinderlijk zijn.

Oorzaak

Een triggerfinger ontstaat meestal door overbelasting of door stevige of langdurige druk. Er ontstaat een zwelling waardoor de verdikte pees niet meer soepel door de peesschede kan bewegen.

Behandeling

De huisarts kan een injectie met corticosteroïden geven wat kan helpen de zwelling te verminderen. Als de klachten aanhouden, kan door middel van een operatie de peesschede verruimd worden. Bij een operatie is de orthopedisch chirurg betrokken.

 
Knipmesvinger behandeling
Knipmesvinger behandeling op de kaart
Google leads