Ziekte Van Kawasaki - Midden-Groningen, Groningen

Op deze pagina vindt u een overzicht van de beste specialisten in Midden-Groningen, Groningen voor de Ziekte van Kawasaki. Ontdek deskundige zorg en ervaringen van patiënten om de juiste keuze te maken voor uw behandeling.

Uitgelichte Ziekte Van Kawasaki specialisten in Midden-Groningen

HuisartsenGroep Oosterbroek

Midden-Groningen,
Groningen

Bekijk

Hoekstra P M

Midden-Groningen,
Groningen

Bekijk

Takens Huisarts H

Midden-Groningen,
Groningen

Bekijk

HuisartsenGroep Oosterbroek

Midden-Groningen,
Groningen

Bekijk

Zoek naar de beste zorgaanbieders in uw omgeving

Bekijk ook:

Ziekte Van Kawasaki

De ziekte van Kawasaki (ook bekend onder de namen, syndroom van Kawasaki of mucocutaan lymfekliersyndroom, MCLS of MLNS) is een zeldzame ziekte waarbij de grotere aderen betrokken zijn en in het bijzonder de kransslagaderen van het hart. De ziekte is genoemd naar de Japanse arts Tomisaku Kawasaki die in 1961 als eerste de ziekte beschreef. De ziekte veroorzaakt ontsteking van het mondslijmvlies, huiduitslag en zwellingen van de lymfeklieren. De ziekte van Kawasaki kan bijna alle organen aandoen, en treft vooral de grote aderen. Een uitzondering hierop zijn de kleine vaten in de huid. Die zijn ook vaak aangedaan. De ziekte van Kawasaki treft vooral kleine kinderen. De gemiddelde leeftijd bij het ontstaan van de ziekte is 1 1,5 jaar. Onder Japanners komt de ziekte vaker voor dan onder niet-Japanners. De ziekte van Kawasaki is in 1993 ingedeeld bij de vasculitiden. Soms wordt de ziekte van Kawasaki aangezien voor roodvonk, waarbij ook koorts, een rode tong, gezwollen klieren en na enkele dagen vervelling optreden.

Oorzaak

Het is grotendeels onbekend waardoor de ziekte van Kawasaki wordt veroorzaakt. Hoogstwaarschijnlijk ontstaan de symptomen door een afwijkende reactie van het afweersysteem waarbij er schade in de wand van bloedvaten in het lichaam ontstaan. Waarom het afweersysteem tegen het eigen lichaam reageert is niet duidelijk. Waarschijnlijk is het een verkeerde reactie op een ontsteking. Tot op heden is niet goed bekend welke ontsteking deze reactie uitlokt.