Ribpijn - Rheden, Gelderland

Op deze pagina vindt u een overzicht van de beste specialisten in Rheden, Gelderland voor de behandeling van ribpijn. Ontdek deskundige zorg en advies van ervaren professionals die u kunnen helpen bij het verlichten van uw klachten.

Uitgelichte Ribpijn specialisten in Rheden

Zoek naar de beste zorgaanbieders in uw omgeving

Bekijk ook:

Pijnlijke ribben

Een mens heeft normaliter 24 ribben, 12 aan iedere zijde. De ribben zitten aan de achterzijde van je lichaam vast aan je wervelkolom. Ribpijn kan sterker gevoeld worden bij hoesten, niezen of lachen.

Oorzaken en behandeling

Gebroken rib Een gebroken rib, ook wel ribfractuur genoemd kan ontstaan door een ongeval of letsel waarbij de borstkas met kracht wordt ingedrukt. Een fractuur van de ribben uit zich in een acute en duidelijk gelokaliseerde pijn die intenser wordt bij inspanning en wanneer men lacht, hoest, niest of een andere houding aanneemt. De aandoening herstelt over het algemeen vanzelf. Gekneusde rib Bij een gekneusde rib is het omliggende weefsel van de rib beschadigd. Bij een gekneusde rib is het omliggende weefsel van de rib beschadigd. De meest voorkomende oorzaak van een gekneusde rib is een klap op de borst. In de meeste gevallen is er 3 tot 4 weken nodig voor een gekneusde rib om te genezen. Ontwijk activiteiten welke pijn doen aan de borstkas, zoals sporten. Neem een asperine, acetaminophen, ibuprofen of naproxen om de pijn te beperken. Probleem aan de tussenribspier De tussenribspieren zorgen ervoor dat je borstkas kan inkrimpen en uitzetten, en zodoende kun je ademhalen. De oorzaak van pijn rondom de ribben is in veel gevallen een ontsteking van één of meerdere tussenribspieren. Als een tussenribspier ontstoken is geraakt, dan ontstaat pijn rondom je ribben. Pijn in de ribben door een tussenribspierontsteking is doorgaans niet constant aanwezig, maar manifesteert zich voornamelijk bij het hoesten lopen, bukken, lachen en/of diep inademen. Langdurige rust is de aangewezen methode om een tussenribspierontsteking de kop in te drukken. De pijn rond je ribbenkast kan worden onderdrukt met pijnstillers (bijvoorbeeld paracetamol of ibuprofen). Ontsteking van de ribaanhechting Oorzaken van deze ontsteking kunnen onder meer zijn: het syndroom van Tietze, ontstekingsreuma en costochondritis. Voorgeschreven medicatie is vaak gericht op de ontsteking zelf. Overige oorzaken Sommige aandoeningen hebben niet rechtstreeks met de ribben te maken, maar kunnen wel pijn aan de ribben veroorzaken. Voorbeelden zijn: