zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Gezichtszenuwontsteking

Vaak is pijn in een zenuw niet het gevolg van een ontsteking, maar wordt dit veroorzaakt door een aandoening in de buurt van de zenuw. Door bijvoorbeeld een verwonding, een gezwel of een aandoening aan het gewricht kan de zenuw samengedrukt of gerekt worden.

Neuritis

Neuritis is een ontsteking van een zenuw. Deze ontsteking kan het gevolg zijn van een infectie, een vergiftiging of een verwonding. De aangedane streek van het lichaam is vaak erg gevoelig en pijnlijk. Ook kunnen spierverlammingen met atrofie (afname van weefselmassa) optreden, kan het gevoel wegvallen, kunnen reflexen verdwijnen en kan de huid veranderen. De behandeling van neuritis is afhankelijk van de oorzaak.

Multiple Sclerose

Multiple Sclerose (MS) is een aandoening van het centraal zenuwstelsel waarbij de myelineschede van de zenuwvezels wordt aangetast door afweercellen van het immuunsysteem. Waarschijnlijk is MS een auto-immuunaandoening. Bekende symptomen die bij MS voorkomen zijn onder andere ontsteking van de oogzenuw en/of zenuwpijn in het aangezicht. Dit kan variëren van gezichtsstoornissen tot bijna-blindheid aan één oog. Soms kunnen beide ogen opeenvolgend worden aangetast. Bijna altijd herstelt het gezichtsvermogen zich spontaan, soms gedeeltelijk en soms volledig.

Voor meer informatie zie Multiple Sclerose.

 
Gezichtszenuwontsteking behandeling
Gezichtszenuwontsteking behandeling op de kaart
Google leads