zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Sportpodoloog >> Stoutenburg Noord
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

DRENT REGISTER PODOLOOG

Marconistraat 44
3817TG, AMERSFOORT
Telefoon: 06-52474965
meer info >>
0.6Km

HEVES PODOLOGIE-HOUDINGSTHERAPIE

Gramserweg 49
3711AT, AUSTERLITZ
Telefoon: 0343-491610
meer info >>
9.1Km

PODOLOGIE PRAKTIJK DE BETERE VOET

Van Reenenweg 105
3702SG, ZEIST
Telefoon: 030-6774006
meer info >>
11.8Km

WEMI PEDICURE PODOLOOG

Brugveenseweg 67
3781PG, VOORTHUIZEN
Telefoon: 0342-474016
meer info >>
17.9Km

PODOLOGIEPRAKTIJK F HENZEN

Patrimoniumlaan 23
3904AA, VEENENDAAL
Telefoon: 0318-510783
meer info >>
18.5Km


Sportpodoloog informatie

De sportpodotherapeut heeft zich zowel in de diepte als in de breedte gespecialiseerd. In de diepte door zich de biomechanica van de sporter volledig eigen te maken, in de breedte door nadrukkelijk pro-actief te werken als onderdeel van een team zorgverleners rondom de sporter.

Sportpodotherapeuten gaan zich nadrukkelijker profileren bij sportclubs en zoeken nog meer samenwerking met andere gespecialiseerde disciplines in de sportgeneeskundige zorg, zoals sportartsen, sportfysiotherapeuten, sportoefentherapeuten, sportmasseurs, maar ook trainers en begeleiders.

Dit zal ertoe leiden dat sporters minder vaak en minder lang geblesseerd zijn, dankzij gerichte sportpodotherapeutische interventies. Hierbij kunt u denken aan het in kaart brengen van predisponerende factoren, preventie (bracing, taping, individuele sportinlays, opheffen predisponerende factoren) en blessureherstel. In een wereld waar elke seconde telt, zet sportpodotherapie elke sporter op voorsprong.

Wat doet een sportpodoloog?

  • vermindert en voorkomt sportblessures veroorzaakt door een verkeerde stand en/of beweging van de voeten, knieën en bekken.
  • onderzoekt en analyseert uw voeten, knieën, bekken en wervelkolom stilstaand maar vooral in beweging.
    adviseert over sportschoenen en sportinlegzolen in relatie tot sportspecifieke bewegingen en klachten, het voettype en mogelijke afwijkingen.
  • geeft advies over hoe u tijdens het sporten uw voeten, knieën en bekken zo optimaal mogelijk kunt laten functioneren op basis van een loopanalyse.


De sportpodoloog verzamelt tijdens een consult met behulp van verschillende testen en metingen gegevens over uw voeten en onderbeen. De sportpodoloog bevraagt uw over uw sportactiviteiten en klachten, inspecteert het slijtpatroon van uw hardloopschoenen, doet verschillende beweeglijkheids- en spierlengtetesten aan de voet, enkel en onderbeen, maakt een statische en dynamisch voetdrukmeting en maakt video-opnamen van uw onderbeen als u hardloopt op blote voeten en met uw hardloopschoenen. Dit gaat dus veel verder dan de service in een hardloopspeciaalzaak.

Deze informatie wordt gebruikt om u te adviseren over blessurebehandeling, gebruik van sportsteunzolen, de juiste sportschoenen en (aangepaste) training. Er zijn veel verschillende soorten sportsteunzolen; de sportpodoloog kiest de juiste en maakt daar eventueel nog aanpassingen aan.

Verschil sportpodoloog en podoloog of podotherapeut

De sportpodoloog onderscheidt zich van de podoloog en podotherapeut op de volgende punten:

  • kennis van sportbewegingen en krachten van die bewegingen op de voet en de sportschoen.
  • kennis van de functionaliteit van sportschoenen.
  • kennis van sportblessures in relatie tot sportschoenen, sportzolen en voeten.