zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Kinderpodologie >> Stoutenburg Noord
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

DRENT REGISTER PODOLOOG

Marconistraat 44
3817TG, AMERSFOORT
Telefoon: 06-52474965
meer info >>
0.6Km

HEVES PODOLOGIE-HOUDINGSTHERAPIE

Gramserweg 49
3711AT, AUSTERLITZ
Telefoon: 0343-491610
meer info >>
9.1Km

PODOLOGIE PRAKTIJK DE BETERE VOET

Van Reenenweg 105
3702SG, ZEIST
Telefoon: 030-6774006
meer info >>
11.8Km

WEMI PEDICURE PODOLOOG

Brugveenseweg 67
3781PG, VOORTHUIZEN
Telefoon: 0342-474016
meer info >>
17.9Km

PODOLOGIEPRAKTIJK F HENZEN

Patrimoniumlaan 23
3904AA, VEENENDAAL
Telefoon: 0318-510783
meer info >>
18.5Km


Kinderpodologie informatie

Bij kinderen komen over het algemeen niet echt voetklachten voor, dat wil zeggen dat de kinderen het zelf niet als hinderlijk ervaren. Vaak zijn het de ouders die zich zorgen maken over bijvoorbeeld de stand van de voeten, knieën en looppatroon. Veel van deze gevallen behoren tot het normale groeiproces en geruststelling is al vaak voldoende.

Er zijn natuurlijk wel gevallen waarbij ingrijpen wel verstandig is. Bijvoorbeeld als het kind zere of vermoeide voeten heeft na een dag lopen,veel valt of struikelt, of als het kind niet graag loopt, rent en speelt. Bij dit soort klachten moet er een alarmbelletje gaan rinkelen. Vaak zijn deze klachten relatief eenvoudig te verhelpen, namelijk met een individueel vervaardigde steunzool. Daarnaast zijn er ook aandoeningen die veelvuldig en alleen bij kinderen in bepaalde leeftijdscategorieën zich voordoen.

Als er sprake is van pijn en als u twijfelt over de stand van de voeten / houding van uw kind is het verstandig om er toch even naar te laten kijken.

De rol van de registerpodolooog

De registerpodoloog is het adres waar de huisarts in eerste instantie de ongeruste moeder naartoe kan verwijzen. Die kan vaak met een geruststellend consult uitleggen hoe het zit met het verschil tussen pathologie en variaties in groei en kent het terrein van klachten die voortkomen uit normale variaties in het fysiologische proces.

De meeste kinderen kunnen na zo´n consult met een individueel advies gerustgesteld weer naar huis, soms wordt afgesproken om een periodieke meting te verrichten om het groeiproces te volgen. Er is een groep die met een kleine aanpassing aan de schoen weer verder kan. Zijn er wel steunzolen geïndiceerd kan de registerpodoloog die aanmeten en vervaardigen. Zo nodig multidisciplinair, waarbij de registerpodoloog samenwerkt met de fysiotherapeut, Cesartherapeut, huisarts en de orthopedisch schoenmaker.

 
Kinderpodologie op de kaart
Kinderpodologie in de regio
Registerpodoloog specialismen
Google leads