zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Dornmethode >> Gulpen
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

SHIATSU MAASTRICHT COM

Randwycksingel 15/B
6229EG, MAASTRICHT
Telefoon: 043-3437588
meer info >>
11.6Km

QI BALANCE

Frankenstraat 152/C
6224GT, MAASTRICHT
Telefoon: 043-3624415
meer info >>
12.1Km

MAASTRICHT MASSAGEPRAKTIJK

Saturnushof 38
6215XD, MAASTRICHT
Telefoon: 06-51326872
meer info >>
15.0Km

ANITA CHAMEL

Alesiahof 145
6215SZ, MAASTRICHT
Telefoon: 043-3432197
meer info >>
15.3Km

MASSEUR DE

Grootgenhouterstraat 21
6191NP, BEEK (LB)
Telefoon: 046-4375279
meer info >>
15.5Km


Dornmethode informatie

Inhoud

De Dornmethode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling, die gebruikt kan worden bij klachten, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.

De wervel- en gewrichtscorrectie volgens Dorn is een zachte methode, gericht op het met gevoel verschuiven van een wervel in de meest ideale positie. Het lichaam reageert hier heel goed op, omdat het geen gedwongen correctie is zoals bij manuele therapie of andere therapievormen. De Dornmethode is erop gericht om uw rug- en nekwervels weer op de juiste plaats te krijgen. Zo ook om een eventueel beenlengteverschil of heupprobleem te verhelpen. Tijdens de behandeling heeft u een actieve rol. Vaak krijgt u oefeningen en adviezen mee voor thuis om het gewenste resultaat te behouden. Voordeel is dat u er bewuster mee bezig bent en zo sneller het gewenste resultaat ervaart.

Klachten

Dorn methode is toepasbaar bij:

  • Wervel en gewrichtscorrecties
  • Opheffen van het been lengte verschil
  • Kniegewricht correctie
  • Wervelkolom correctie
  • Bekkenscheefstand
  • Elleboog correctie

Mag Dorn-methode altijd worden toegepast?

Nee, Dorn wordt niet toegepast na een ongeluk, bij ernstige rug- of gewrichtpijnen, dan moet eerst worden vastgesteld dat er niets is gebroken of gescheurd. In alle gevallen zijn er dan röntgenopnames gemaakt. Zo zijn er meerdere redenen waarbij Dorn niet kan worden toegepast. In een dergelijk geval kunt u waarschijnlijk goed behandeld worden met andere therapieën.

Dorn-therapie in combinatie met Breuss massage

Dorntherapie kan gecombineerd worden met Breuss massage. Deze warme, energetische massage is gericht op ontspanning van de wervelkolom, de tussenwervelschijven en de lange rugspier. Breussmassage voorafgaand aan de Dorntherapie is de ideale voorbereiding voor mensen met osteoporose of mensen die al langer klachten hebben. Breussmassage na de Dorntherapie bevordert de ontspanning en helpt de wervelkolom nog beter te strekken. Er kan na de behandeling een reactie optreden, zoals spierpijn.

Het is niet aan te raden kort na de behandeling zware lichamelijke inspanning te verrichten, omdat het lichaam zich aan moet passen aan de gewijzigde houding.

 
Dornmethode op de kaart
Dornmethode in de regio
Massage specialismen
Google leads