zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Bekkenfysiotherapie >> Oosterblokker
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

HET ZORGPERRON

Industriestraat 2
1704AA, HEERHUGOWAARD
Telefoon: 072-5728359
meer info >>
24.3Km

FYSIOGROEP WATERLAND

Swaensborch 11c
1141 VZ, MONNICKENDAM
Telefoon: 0299-653499
meer info >>
25.3Km

VIJFHOEK FYSIOTHERAPIE

Dodonaeusstraat 22
1504 KJ, ZAANDAM
Telefoon: 075-6166381
meer info >>
33.8Km

THERAPEUTISCH CENTRUM VOOR FYSIOTHERAPIE

Conferencelaan 17
1687RA, WOGNUM
Telefoon: 0229-573053
meer info >>
11.1Km

KERNPRAKTIJKEN FYSIOTHERAPIE DE GARAGE

Papaverstraat 27
1131HK, VOLENDAM
Telefoon: 0299-320175
meer info >>
19.9Km


Bekkenfysiotherapie informatie

De richt zich op vrouwen, mannen en kinderen met problemen in het gehele gebied van lage rug en bekken, buik en bekkenbodem. De bekkenbodem is een spierlaag onder in het bekken, die de buikorganen draagt, zorgt voor het openen en sluiten van de plasbuis, anus, en bij vrouwen de vagina. Tevens draagt de bekkenbodem bij aan de stabiliteit van het bekken en de lage rug.

De bekkenbodemspieren werken nauw samen met de buik- en rugspieren en hebben een belangrijke functie in het dagelijks bewegen en dragen bij aan het voorkómen van rug- en bekkenpijn.

Een verstoorde functie kan zich ook op allerlei andere manieren uiten. Denk aan ongewild verlies van urine en/of ontlasting, een niet te onderdrukken aandrang om te plassen of ontlasten. Ook kan er pijn in de onderbuik, in de bekkenbodem of bij het stuitje of schaambeen ontstaan. Verzakkingen van de blaas, baarmoeder of darmen, maar ook seksuele problemen, bv pijn bij het vrijen, kunnen samenhangen met niet goed functionerende bekkenbodemspieren.

Het is niet altijd duidelijk wat de oorzaak is van het niet goed functioneren van de bekkenbodem. Mogelijke oorzaken kunnen zijn: een verkeerde manier van plassen of ontlasten, blaasontstekingen, een buik- of prostaatoperatie. Klachten kunnen ontstaan na een zwangerschap of bevalling, maar er zijn nog talloze andere oorzaken.

De behandeling van de bekkenfysiotherapeut kan plaats vinden via een verwijzing van de huisarts of specialist (bijvoorbeeld de uroloog, gynaecoloog, seksuoloog of mdl-arts, of op advies van een verloskundige of incontinentieverpleegkundige). Ook zonder verwijzing kunt u bij de bekkenfysiotherapeut terecht. Voor urine incontinentie, dat vanuit de basisverzekering vergoed wordt, heeft u wel een verwijzing nodig.

De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen en trainen van alle relevante spieren rondom het bekken en maakt daarbij soms gebruik van speciale apparatuur. De bekkenfysiotherapeut geeft indien nodig advies over ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband. Bij gezonde zwangeren heeft de fysiotherapeutische begeleiding vooral het doel dat zij actief blijven en daarmee optimaal blijven functioneren.

Zie evt site NVFB.

Bovenstaande tekst is goedgekeurd door: A.H. Visser-Duiven - Bekkenfysiotherapeut