Uitgelichte kledingwinkels in Limburg
Maastricht,
Limburg
Venray,
Limburg
Landgraaf,
Limburg
Vind een kledingwinkel in uw gemeente
Zoek naar de beste kledingwinkels in uw omgeving
Bekijk ook:
Informatie over Zwangerschapskleding
Zwangerschapskleding
Ook als je zwanger bent wil je er graag stijlvol, mooi en aantrekkelijk uitzien. Een zwangere buik wordt doorgaans als iets moois beschouwd wat best gezien mag worden. Gelukkig is er volop keuze in stijlvolle, trendy en comfortabele zwangerschapskleding/positiekleding die mooi aansluit, datgene accentueert wat je graag wilt en lekker zit rondom je groeiende buik. Door bijvoorbeeld een kledingstuk te dragen dat net onder de borst aansluit, wordt het slankste deel van je lichaam benadrukt. En door te spelen met modellen, kleuren en dessins, kan zwangerschapskleding je ook optisch slanker maken of juist een beginnende zwangerschap accentueren. Naast de buik hebben ook de borsten comfortabele en goede ondersteuning nodig tijdens de zwangerschap. Voor het gegroeide decolleté kun je speciale zwangerschapslingerie kopen die goede steun biedt, ruimte biedt voor verdere groei, stijlvol en sexy is. Advies is vanaf de tweede maand van de zwangerschap een zwangerschapsbh te dragen. Bij het passen dient de rugsluiting op de strakste sluiting te worden gesloten, daarbij aangenaam te zitten en niet knellen. Zo blijft er nog ruimte over om de band in de loop van de zwangerschap te verstellen. De cup dient de borst aan de zijkant en in het decolleté te omsluiten zonder te knellen. De ondercupband mag niet insnijden. Buikondersteunend ondergoed kan helpen om de rug te ondersteunen en de buik te ontlasten. Voor na de bevalling is er speciale (borst)voedingskleding en -lingerie te koop, waarbij comfort en discretie centraal staat. De bh's en kleding hebben een speciale sluiting/opening om gemakkelijk je baby aan de borst te kunnen leggen zonder dat je kleding hoeft uit te doen of jezelf meer dan gewenst te moeten ontbloten. Een goede voedingsbh ondersteunt de borsten goed, knelt niet af en is ook tijdens de zwangerschap te dragen. Advies is om een voedingsbh pas in de negende maand aanschaffen wanneer de borst niet meer in volume toeneemt en dan één cupmaat groter te kiezen dan de beha die je op dat moment draagt. De ondercupband heeft dan geen ruimte meer nodig en kan op de eerste of tweede rij gesloten worden. Een voedingshemd is prettiger dan een bh om in bed te dragen en zorgt naast extra comfortabele ondersteuning ervoor dat zoogcompressen op de juiste plek blijven zitten. Net als gewone kleding, kunnen de prijzen van zwangerschaps- en voedingskleding en lingerie flink variëren. Tips om geld te besparen zijn:
- Tweedehands kleding kopen. Er zijn winkels die zich daarin hebben gespecialiseerd en waar je na je zwangerschap ook zwangerschapskleding weer aan kunt verkopen.
- Kleding lenen van vriendinnen die al bevallen zijn.
- Tijdens de zwangerschap kleding en lingerie kopen die ook geschikt is voor het geven van borstvoeding. Je bent na de bevalling immers vaak niet gelijk weer op je oude gewicht en je borsten blijven groot als je borstvoeding geeft. Dus het past meestal nog goed tijdens de eerste borstvoedingsperiode.