Trombosedienst in Het Hogeland, Groningen

Trombosediensten bieden begeleiding bij anticoagulantietherapie en monitoring. Op deze pagina vindt u een overzicht van de beste trombosediensten in de gemeente Het Hogeland, zo kunt u een weloverwogen keuze maken. Vergelijk aanbieders op basis van kwaliteit, locatie en service om de zorg te kiezen die bij u past.

Zoek naar de beste laboratoria in uw omgeving

Andere populaire zorgaanbieders in Het Hogeland

Bekijk ook:

Informatie over Trombosedienst

Trombosedienst

Op het moment dat iemand antistollingsmiddelen zoals coumarinederivaten (vitamine K-antagonisten of VKA) gaat gebruiken moet het bloed regelmatig worden gecontroleerd op de mate van stolling (de INR-waarde). Daarvoor gaan ca. 400.000 trombose patiënten iedere twee weken bloedprikken bij de prikpost van de trombosedienst. Een klein deel van de mensen controleert de INR-waarde zelfstandig thuis. Coumarinederivaten Coumarinederivaten zijn geneesmiddelen die de natuurlijke stollingsneiging van het bloed verminderen. Zij worden gebruikt bij de behandeling van trombose en het voorkomen daarvan. De medicijnen worden onder andere voorgeschreven wanneer sprake is van een trombosebeen, longembolie, hartritmestoornissen, boezemfibrilleren of kunsthartkleppen.

Hoe werkt de prikpost van een trombosedienst?

In bijna iedere stad of dorp bevindt zich een prikpost van een trombosedienst. Wanneer hiervoor een medische noodzaak is, kunnen de medewerkers van de trombosedienst aan huis komen voor de bloedcontrole. Eerst wordt er bloed geprikt, een INR-meting uitgevoerd. Hiermee stelt de trombosedienst door middel van een laboratoriumtest de mate van bloedstolling vast. Aan de hand van de medische gegevens van de patiënt en de laboratoriumuitslag stelt een arts van de trombosedienst vervolgens de dosering van de antistollingsmiddelen vast. Binnen 24 uur wordt de juiste dosering door de trombosedienst naar de patiënt opgestuurd (doseringskalender) . Daarnaast wordt een datum geprikt waarop de volgende controle moet plaatsvinden (doseringskalender). Tot slot is de trombosedienst telefonisch te bereiken voor advies. Zij kunnen informatie leveren:

  • In geval van ziekte.
  • Bij gebruik van andere medicatie.
  • Bij bloedingen.
  • Voor overige problemen met betrekking tot de antistollingsbehandeling.

Bekijk alle informatie over Trombosedienst