Logopedie in Flevoland

Logopedie omvat behandelingen voor spraak-, taal- en slikproblemen. Op deze pagina vindt u een zorgvuldig samengesteld overzicht van de beste logopedieaanbieders in Flevoland. Wij helpen u bij het maken van een weloverwogen keuze voor uw logopedische zorg.

Uitgelichte logopedisten in Flevoland

Vind een logopedist in uw gemeente

Zoek naar de beste logopedisten in uw omgeving

Subspecialismen

Kinderlogopedie

Kinderlogopedieën helpen kinderen met spraak- en taalontwikkeling.

Bekijk

Logopedie bij baby's

Logopedie bij baby's bevordert hun spraak- en taalontwikkeling.

Bekijk

Stottertherapie

Stottertherapieën helpen spreekproblemen te verminderen en zelfvertrouwen te vergroten.

Bekijk

Afasie

Afasieën zijn communicatiestoornissen die logopedische interventie vereisen.

Bekijk

Stemtherapie

Stemtherapieën verbeteren de stemfunctie en spraakvaardigheden van cliënten.

Bekijk

Spraaktherapie

Spraaktherapie helpt bij communicatieve en spraakgerelateerde problemen.

Bekijk

Bekijk ook:

Informatie over Logopedie

Logopedie

Logopedie is de behandeling van communicatiestoornissen met betrekking tot taal, spraak, gehoor, stem en mond functies. Logopedie is een specialisme gericht op het ontwikkelen, herstellen en onderhouden van de communicatie in al zijn facetten en de verwerking van eten en drinken. Logopedisten werken in een vrije vestiging (een eigen praktijk), het onderwijs, een audiologisch centrum, ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen of in instellingen voor gehandicapten. De logopedist biedt hier therapie en advies aan mensen die problemen ondervinden op het gebied van spraak, taal, slik, stem en het gehoor en als stemtherapeut voor zangers, toneelspelers of andere beroepsbeoefenaars die vaak hun stem moeten gebruiken (o.a. onderwijzers, predikanten). Sommige logopedisten hebben zich gespecialiseerd in dyslexie, dysorthografie en andere leerproblemen. Preventieve logopedie, of logopedisch opsporingsonderzoek: interventies die uitgevoerd worden door een logopedist, gericht op het bevorderen van de (voorwaarden voor de) normale communicatieve ontwikkeling, teneinde stagnatie in die ontwikkeling of gerelateerde ontwikkelingsgebieden (onder andere sociaal-emotioneel, leerprestaties) te voorkomen (= primaire preventieve logopedie). Deze preventief logopedische interventies kunnen individueel-gericht of groepsgericht zijn: Groepsgericht: bijvoorbeeld participatie bij jeugdgezondheids- of schoolgezondheidszorg, of bij systematische consultaties van Kind en Gezin, onderwijsachterstandsgebieden. Individueelgerichte zorg op indicatie: onderzoeken op verzoek van JGZ-artsen/verpleegkundigen of leerkrachten-/leidsters van kleuter/peuter speelzalen. Op de meeste basisscholen worden de leerlingen gescreend op spraak, taalachterstand (groep 1 en 2) zodat degenen, die logopedie nodig hebben verwezen kunnen worden naar particuliere praktijken.

Vergoeding

Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De hoogte van deze vergoeding wordt ieder jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Bekijk alle informatie over Logopedie