Brommobiel in Boekel, Noord-Brabant

Brommobielen zijn compacte voertuigen voor kortere afstanden en gemak. Op deze pagina vindt u een zorgvuldig geselecteerd overzicht van de beste Brommobiel aanbieders in de gemeente Boekel. Vergelijk prijzen, modellen en diensten om de perfecte keuze voor uw mobiliteitsbehoeften te maken.

Uitgelichte verkopers in (de buurt van) Boekel

Zoek naar de beste verkopers in uw omgeving

Andere populaire zorgaanbieders in Boekel

Bekijk ook:

Informatie over Brommobiel

Brommobiel

Een brommobiel is een gemotoriseerd voertuig met een beperkte maximumsnelheid. Tegenwoordig is hij doorgaans vierwielig. De brommobiel is rond 1975 ontstaan in Frankrijk, maar deed pas in 1995 zijn intrede in Nederland. Een brommobiel moet niet worden verward met een gehandicaptenvoertuig of een auto. Een nieuwe brommobiel kost 8.500 euro - tot 22.000 euro (elektrisch) en is daarmee dus duurder dan een kleine personenauto. (2013). Momenteel zijn er ook meer betaalbare budget brommobielen omdat de huidige markt daarom vraagt. Het zijn veelal brommobielen die minder luxe uitgevoerd zijn. Deze beginnen bij ca. 8.500 euro. Een brommobiel heeft vrijwel altijd een dieselmotor met een maximaal toegestaan vermogen van 4 kilowatt. De meeste hebben een tweecilindermotor (viertakt) met een cilinderinhoud van 400 tot 523 cc, of een benzinemotor met maximaal 50 cc. Deze motoren zijn zeer zuinig met een praktijkverbruik van 1:30. Het ledig gewicht mag niet hoger zijn dan 350 kilogram. Alle brommobielen hebben een Variomatic, bekend uit de vroegere DAF-automobielen. Brommobielen worden gebruikt door mensen die geen rijbewijs B hebben en 16 jaar of ouder zijn. Veel brommobielrijders zijn al wat ouder. Momenteel worden de wat oudere brommobielen gretig afgenomen door de jeugd. Dit omdat ze droog, comfortabel en betrouwbaar kunnen reizen. Sinds september 2005 geldt er een kentekenplicht en sinds 1 oktober 2009 een AM-rijbewijsplicht. Veel brommobielen worden te koop aangeboden als zijnde bouwjaar 2005. Dit is veelal niet juist aangezien de brommobiel sinds 2005 een kentekenplicht kent. Op het kentekenbewijs staat ook vaak dat de brommobiel in een eerder jaar gefabriceerd is. Vaak kan je aan het cijfer in het raam zien uit welk jaar de brommobiel afstamt.

Nederlandse regelgeving

Volgens de wet is de brommobiel een bromfiets. Op veel punten is de brommobiel echter gelijkgesteld aan een auto. De maximumsnelheid is beperkt tot 45 km/h, de bestuurder moet een bromfietsrijbewijs hebben en de eigenaar hoeft geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Een helm is verplicht wanneer er geen autogordels aanwezig zijn. Een brommobiel mag niet op een fietspad, autoweg, autosnelweg en wegen met een geslotenverklaring voor langzaam verkeer rijden.

Bekijk alle informatie over Brommobiel