zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Tandarts >> Arnhem >> Merkens & Roelofs Orthodontisten

MERKENS & ROELOFS ORTHODONTISTEN

Bedrijfsnaam

MERKENS & ROELOFS ORTHODONTISTEN

Adres

Dordrechtweg 8
6843DM ARNHEM

Telefoon

026-3813111

Email

balie@orthoarnhem.nl

Website

De Praktijk Onze praktijk is gevestigd in Arnhem-Zuid. De praktijk is oorspronkelijk gestart in 1981 door dhr. Merkens. Sinds 1 januari werkt hij samen met dhr. Roelofs. In onze praktijk wordt gewerkt volgens het Damon systeem. Hierdoor is het minder vaak noodzakelijk om tanden en/of kiezen te trekken. Een ander groot voordeel van dit systeem is dat het gebruik van de 'buitenboord-beugel' minder vaak nodig is. De praktijk heeft samenwerking met:



kaakchirurg

parodontoloog

implantoloog

fysiotherapeut

logopedist

het schisisteam van ziekenhuis Rijnstate, waaraan dhr. Merkens en dhr. Roelofs verbonden zijn

Sinds augustus 2002 passen we een nieuw systeem van vaste apparatuur (blokjesbeugel) toe: Het Damon Systeem.



minder extracties van kiezen noodzakelijk

buitenbeugel bijna niet meer nodig

minder pijn

goed voorspelbaar behandelverloop

nog vaker een mooi eindresultaat U heeft geen verwijzing nodig van uw tandarts om een afspraak te maken voor 1e consult. De orthodontische behandeling kan worden uitgevoerd met:



uitneembare apparatuur

vaste apparatuur

combinatie van uitneembaar en vast

invisalign

linguale beugel Eerste bezoek: Tijdens het eerste bezoek (consult) zal de orthodontist het gebit en het gezicht goed bekijken en aandachtig luisteren naar de wensen van de patient. Tijdens dit eerste bezoek wordt er uiteraard niet direct een beugel geplaatst! De orthodontist zal u informeren over de mogelijkheden die er zijn, de eventuele noodzaak tot behandelen bespreken en aangeven wanneer de behandeling het beste kan beginnen. Hij geeft u ook een voorlopige indicatie van de te verwachten kosten. Na afloop van dit eerste gesprek wordt meestal een tweede afspraak gemaakt voor een uitgebreid onderzoek”. Soms adviseert de orthodontist dat het beter is nog even (af) te wachten. Op een later tijdstip, bijvoorbeeld een jaar later, volgt dan een nieuwe oproep. Het kan ook zijn dat in overleg wordt besloten dat behandeling niet nodig of niet zinvol is. De kosten van een eerste consult bedragen € 19,63 (code 221101). Uitgebreid onderzoek: Als tijdens een eerste consult duidelijk is dat een beugelbehandeling waarschijnlijk wenselijk is, dan kan de orthodontist een nieuwe afspraak voor uitgebreid onderzoek adviseren. Er wordt dan van de patient verzameld om tot een goede diagnose en behandelplan te komen. De Praktijk Onze praktijk is gevestigd in Arnhem-Zuid. De praktijk is oorspronkelijk gestart in 1981 door dhr. Merkens. Sinds 1 januari werkt hij samen met dhr. Roelofs. In onze praktijk wordt gewerkt volgens het Damon systeem. Hierdoor is het minder vaak noodzakelijk om tanden en/of kiezen te trekken. Een ander groot voordeel van dit systeem is dat het gebruik van de 'buitenboord-beugel' minder vaak nodig is. De praktijk heeft samenwerking met:



kaakchirurg

parodontoloog

implantoloog

fysiotherapeut

logopedist

het schisisteam van ziekenhuis Rijnstate, waaraan dhr.

Kaart