zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Kerk-Avezaath >> Ergo XL

ERGO XL

Bedrijfsnaam

ERGO XL

Adres

Teisterbantstraat 8
4012EG KERK-AVEZAATH

Telefoon

0344-621408

Email

anita@ergoxl.nl

Website

Ergo XL is een behandelcentrum voor houdingstherapie ter verlichting van o.a. voet-, knie-, heup-, rug-, schouder- en nekklachten.

Wij zijn werkzaam op de volgende vakgebieden:

  • Podologie

  • Podoposturale therapie
    Onze behandelwijze volgt de richtlijnen van de Franse neuroloog Bourdiol en is gebaseerd is op het verschijnsel dat elke afwijkende voetstand zijn weerslag heeft op het lichaam en de lichaamshouding.

    Ook omgekeerd heeft elke houdingsafwijking een verandering van de voetstand tot gevolg.

    Deze afwijkingen kunnen leiden tot diverse klachten, waaronder bijvoorbeeld chronische voet-, knie-, heup-, rug-, schouder- en nekpijnen.

    De klachten worden behandeld door individueel aangemeten inlegzolen met daarin millimeters dunne elementen.

    Geen twee voeten zijn gelijk, zelfs niet de rechter en de linker in spiegelbeeld. Om deze reden ontwerpen wij iedere zool individueel en vervaardigen wij ze met de hand in onze eigen werkplaats. wij maken hierbij gebruik van de rekenen analysemethode en zooltechniek volgens de ‘methode Derks’.

  • Triggerpointtherapie
    Myofasciale pijn is een algemene medische term, om pijn te beschrijven die afkomstig is van de spieren en de spiervliezen ('fascia' genaamd).

    Het begrip ‘myofasciale pijn’ verwijst naar klachten van het bewegingsapparaat die gepaard gaan met uitstralende pijn en verlies van spierfunctie. Deze pijn wordt veroorzaakt door myofasciale triggerpoints.

    Triggerpoints zijn kleine voelbare verhardingen (contractieknopen) in een spier die zeer drukpijnlijk zijn. Aanvoer van voedingsstoffen wordt door triggerpoints bemoeilijkt en afvalstoffen kunnen verminderd worden afgevoerd. De bundel van spiervezels en het omringende vlies in het gebied van het triggerpoint raakt verkort, pijnlijk en verzwakt. Andere spieren zullen de taken gaan overnemen en raken overbelast.

    Het opmerkelijke is dat triggerpoints zich vaak op een heel andere plaats bevinden als het aangegeven pijngebied. Iedere spier heeft een vast mschreven
    uitstralingsgebied waar de myofasciale pijn zich manifesteert.

    Door middel van de spray & stretchmethode wordt de betreffende spier of spiergroep gekoeld en direct gerekt. Door de toepassing van de spray wordt een reflexmechanisme tijdelijk beïnvloed waardoor de spier kan ontspannen.

    Wanneer triggerpoints verantwoordelijk waren voor de pijn en stijfheid van de spier, is dit na de behandeling duidelijk gunstig veranderd.

  • Sportmassage
    De benaming ‘sportmassage’ zou de indruk kunnen wekken dat alleen sporters gemasseerd worden. Dit is echter niet juist, iedereen is welkom! Massage heeft als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen door beweging/sportbeoefening weg te nemen. Pijn, kramp en vermoeidheidsverschijnselen worden verholpen en de stofwisseling wordt positief beïnvloed waardoor herstel kan optreden. Massage draagt bij aan psychische en lichamelijke ontspanning.

    In onze praktijk komen cliënten enerzijds puur voor een massage. Ze komen op eigen initiatief en als aanvulling op of in samenwerking met bijvoorbeeld de fysiotherapeut of chiropractor. Anderzijds gebruiken wij massage als afronding van een triggerpointbehandeling waardoor lichaamsherstel effectiever plaatsvindt.

  • Easy Taping
    Easy Tape en de Easy Taping Methode zijn nieuw. Deze Zwitserse tapemethode geeft direct pijnvermindering en versnelt het genezingsproces.

    Bij blessures, chronische aandoeningen en ontstekingsreacties ontstaat drukverhoging in de weefsels. Er is sprake van oedeem (vochtophoping), pijn en bewegingsbeperking.

    Meteen na het aanbrengen van de Easy Tape wordt de circulatie bevorderd en vindt een afname van de pijn plaats. Vocht wordt afgevoerd en de bewegingsmogelijkheid vergroot waardoor het herstelproces wordt bevorderd.

    Easy Taping wordt ook gebruikt om spieren in hun functie te ndersteunen zonder daarbij de beweging te beperken. Bij mechanische sturing van spieren blijft bewegen en oefenen mogelijk en kunnen gewrichten worden ontzien.

    De tape blijft afhankelijk van de positie op het lichaam ongeveer 5 dagen zitten terwijl douchen en zwemmen gewoon mogelijk is.


Tevens heeft Ergo XL, ruim 15 jaar ervaring in het adviseren en realiseren van inrichtingsvragen. In onze visie staan ergonomie, uitstraling en werkplezier centraal als uitgangspunt. Uw organisatiecultuur, fysieke- en bouwkundige eigenschappen en de aard van de werkzaamheden vormen ons vertrekpunt. Wij bieden u en uw organisatie professionele oplossingen aan die voldoen aan zowel uw huidige als toekomstige wensen en verwachtingen van uw kantooromgeving.

In de praktijk blijkt bij acht van de tien bedrijven (80) de kantoormedewerker zijn/haar werkplek en bureaustoel niet of onvoldoende te hebben ingesteld c.q. afgesteld op de juiste werk- en zithoogte.

Gevolg is dat de manager en verantwoordelijke voor HRM geconfronteerd kunnen worden met een toenemend aantal klachten, ziekteverzuim en zelfs mogelijk claimgedrag van uw medewerkers, die van mening zijn dat zijn/haar werkplek niet meer voldoet aan de beleving, wetgeving en eisen die er vandaag de dag worden voorgeschreven op dit punt.

Te vaak wordt echter voorbij gegaan aan het punt dat veel van de klachten het directe- c.q. indirecte gevolg zijn van een onbewuste en onbekwame zit- c.q. werkhouding.

Ergo XL biedt hiervoor persoonlijk advies en passende productoplossingen aan.

Oplossingen
Ergo XL wil zich onderscheiden met het bieden van doordachte totaaloplossingen op het gebied van een ergonomisch verantwoorde kantoor- of thuiswerkplek. Dit is alleen mogelijk met een team van enthousiaste- en vakbekwame partners.

Een praktisch, representatieve en ergonomisch verantwoorde werkplek draagt bij aan werkplezier en productiviteit. Ergo XL heeft samen met haar partners de ideeën, producten, diensten en mensen om uw werkplek, in lijn met uw corporate identity en bedrijfscultuur van onze opdrachtgevers, vorm te geven en in te vullen.

Onze organisatie biedt u als opdrachtgever de volgende oplosssingen aan;

  • Advies, oplossing en realisatie van inrichtingsprojecten
  • Facility- en projectmanagement rondom kantoorinrichting
  • Ergonomisch kenniscentrum
  • Individuele- en collectieve zitinstructies
  • Werkplek onderzoek, advies en realisatie van kantoorinrichting
  • 2 en 3-dimensionale indelingsadviezen
  • Dynamische bureau- en bezoekersstoelen
  • Maatwerkmeubilair, inclusief balies, recepties
  • Archiveringsoplossingen voor zowel dynamische- als semistatische omgeving
  • Kabelmanagement en kabelcamouflage
  • beheersbare oplossingen rondom kabelspaghetti
  • Projectstoffering, incl. vloerbedekking en raamdecoraties

Kaart