zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Yoga >> Rosmalen >> Yoga-Zin

YOGA-ZIN

Bedrijfsnaam

YOGA-ZIN

Adres

Diepenbrocklaan 13
5242HB ROSMALEN

Telefoon

06-53447874

Email

alexandra@yoga-zin.nl

Website

De Zin van Yoga
Yoga is een weg naar rust in het denken. Het is een systeem voor oefening van lichaam en geest dat lang geleden in India is ontstaan.

In de loop van de eeuwen hebben zich vele verschillende vormen van yoga ontwikkeld, sommige gericht op meditatie en het bestuderen van oude teksten, andere meer gericht op het doen van fysieke oefeningen, gecombineerd met adem en meditatie. Yoga is er globaal op gericht de geest tot rust te brengen en het lichaam gezond te maken.

Ha betekent zon en Tha betekent maan. Yoga betekent verbinding. Hatha yoga helpt je om evenwicht te vinden tussen de zon- en maan energie in jezelf, het mannelijke en het vrouwelijke, links en rechts, je aandacht voor de buitenwereld en je aandacht voor de binnenwereld.

Zin in Yoga
In een mooie rustgevende ruimte in Rosmalen in een persoonlijke sfeer volg je de yogales. Terwijl de bewegingen rustig en duidelijk worden ingesproken, wordt de adem diep en kalm, komen de gedachten tot rust en concentreer je je gedurende het uur volledig op de bewegingen van je lichaam en op de adem. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar hierbij af.

Om het effect van de oefeningen volledig op je te laten inwerken wordt er afgesloten met een ontspanning. Onder een deken lig je volledig ontspannen, terwijl je aandacht zich richt op het moment, het hier en nu.

Kaart