zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Groningen >> Intacto Praktijk voor Haptotherapie

INTACTO PRAKTIJK VOOR HAPTOTHERAPIE

Bedrijfsnaam

INTACTO PRAKTIJK VOOR HAPTOTHERAPIE

Adres

Verlengde Hereweg 187
9721AS GRONINGEN

Telefoon

06-49896511

Email

contact@intacto.info

Website

Gezondheid wordt dikwijls aangemerkt als het grootste goed in het leven. De mensen die werken aan die gezondheid worden van oudsher “helers” genoemd, terwijl het proces van genezen ook wel “helen” heet. Gezond zijn is kortom hetzelfde als “heel zijn”.

Heel & Tactiel
Omdat dit “heel zijn” de kern vormt van mijn werk als GZ-Haptotherapeute (lees meer hierover bij Visie), heb ik mijn praktijk “Intacto” genoemd. Het Spaanse woord intacto betekent namelijk “heel”, net als het Nederlandse woord intact.

Het woord Intacto bevat bovendien een element van het woord tactiel, dat duidt op werken met het gevoel en de tastzin. Aangezien de aanraking het belangrijkste instrument vormt in de haptotherapie (lees meer hierover bij Haptotherapie), zijn in het woord Intacto het kerndoel (heelheid) én het kerninstrument van de haptotherapie verenigd.

Ouderschap
Onze gezondheid is niet alleen van belang voor onszelf en onze medemens, maar ook voor onze kinderen. Immers, vanuit wel-zijn kunnen we onze kinderen iets beters meegeven en kan op collectief niveau de mensheid zich ontwikkelen naar een hoger bewustzijn. Daarom begeleid ik binnen mijn praktijk tevens (aanstaande) ouders rond de zwangerschap en de geboorte van hun kind (lees meer hierover bij Zwangerschapsbegeleiding).

Kaart