Trombose - Venray, Limburg

Op deze pagina vindt u een overzicht van de beste trombosespecialisten in Venray, Limburg. Ontdek ervaren professionals die u kunnen begeleiden in de behandeling en preventie van trombose.

Uitgelichte Trombose specialisten in Venray

Zoek naar de beste zorgaanbieders in uw omgeving

Bekijk ook:

Trombose

Trombose is een aandoening waarbij een bloedstolsel (trombus) gevormd wordt in de bloedvaten. Trombose kan ontstaan in zowel slagaderen als aderen. Slagaderlijke trombus Een slagaderlijke trombus leidt tot een verminderde bloedtoevoer in de weefsels die door de betreffende slagader worden verzorgd. Het gebied wat normaal wordt voorzien van zuurstofrijk bloedt kan afsterven en wordt een infarct genoemd. Een slagaderlijke trombose ontstaat meestal in samenhang met atherosclerose. Bekende gevolgen van slagaderlijke vorming van een bloedstolsel zijn een hartinfarct of een beroerte. Aderlijke trombus Een aderlijk bloedstolsel leidt tot verminderde bloedafvoer en dus door drukverhoging van het gebied voor het stolsel, hierdoor treedt er roodheid en zwelling op van het lichaamsdeel. Een bekend gevolg van aderlijk bloedstolsel is een diep-veneuze trombose. De bloedstolsels in de aders of slagaders kunnen losraken van de vaatwand. Ze worden dan door het stromende bloed meegevoerd tot ze vastlopen in een kleiner bloedvat en deze afsluiten. Zo'n meegevoerd bloedstolsel wordt een embolie genoemd. Een embolie kan de bloedtoevoer naar organen en weefsels afsluiten en kan leiden tot ernstige schade. Een embolie kan van een aderlijk gedeelte in een slagaderlijk gedeelte terechtkomen of juist van een groot vat naar een kleiner vat gaan. In de hersenen kan een embolie uit een van de boezems van het hart een herseninfarct veroorzaken, in het hart een hartinfarct en in de longen een longembolie.

Klachten

Klachten zijn afhankelijk van de locatie van de trombose. Bij een aderlijke of slagaderlijke trombose in het been is vaak sprake van:

  • Snel optredende zwelling aan één been
  • Pijnlijk of zwaar gevoel in het been
  • Het been kleurt rood of blauw
  • Lichte temperatuursverhoging
  • Strakgespannen huid van het been
Zie ook etalagebenen. Als gevolg van een trombosebeen kan een longembolie optreden. Het stolsel is dan via de bloedstroom in de longslagader terecht gekomen. Klachten die bij een longembolie passen en overige informatie over longembolie is te vinden bij longembolie. Er wordt gesproken van een oogtrombose wanneer een bloedpropje (trombose) één of meerdere van aders of slagaders in het netvlies afsluit. Zie ook oogtrombose.