Spiertrekkingen - Zuidplas, Zuid-Holland

Op deze pagina vindt u de beste specialisten in spiertrekkingen van Zuidplas, Zuid-Holland, die u voorzien van deskundig advies en behandeling. Laat u begeleiden door ervaren professionals en herwin uw welzijn.

Uitgelichte Spiertrekkingen specialisten in Zuidplas

Zoek naar de beste zorgaanbieders in uw omgeving

Bekijk ook:

Spiertrekkingen

Spiertrekkingen zijn krampachtige, onwillekeurige spierbewegingen die lange of korte tijd aanwezig kunnen zijn. De medische term voor stoornissen van de spierspanning is dystonie. Het verschijnsel kan kortdurend voorkomen bij vermoeidheid. Aandoeningen waarbij onwillekeurige spiertrekkingen kunnen voorkomen zijn:

  • Amyotrofe lateraal sclerose (ALS): ALS begint vaak met krampen en kleine onwillekeurige spierbewegingen, die een soort golfvormige bewegingen op de huid veroorzaken (fasciculaties). Ze zijn soms pijnlijk, vooral als ze in de kuiten optreden.
  • Rusteloze benen: Restless Legs Syndrome (RLS) oftewel het Rusteloze Benen Syndroom is een neurologische bewegingsstoornis. Als je lijdt aan RLS dan heb je last van een vervelend gevoel meestal in de kuiten dat je dwingt je benen te bewegen.
  • Spasmodische torticollis:Bij spasmodische torticollis zijn het de hals- en nekspieren die door deze onvrijwillige spiercontracties of wel spierkrampen worden getroffen.
  • Oogtic: Een tic is een snelle onwillekeurig samentrekking van een spier of spiergroep, waar men geen controle over heeft. Tics komen vaak in het gezicht voor. Het is vaak een spier rond het oog die samentrekt.

Geneesmiddelen

Door geneesmiddelen veroorzaakte stoornissen van de spierspanning ontstaan na inname van bijvoorbeeld geneesmiddelen tegen parkinsonisme (vooral levodopa), medicijnen tegen depressie (antidepressiva) en middelen tegen braken (anti-emetica). Deze aandoening kan bij verschillende doseringen en toedieningsvormen ontstaan, zowel bij jongvolwassenen als bij ouderen. Door geneesmiddelen geïnduceerde stoornissen van de spierspanning komen bovendien vaker voor bij jongeren die een geschiedenis van drugsmisbruik hebben (vooral cocaïne).