Posttraumatische dystrofie - Waddinxveen, Zuid-Holland

Op deze pagina vindt u de beste specialisten in Waddinxveen, Zuid-Holland op het gebied van posttraumatische dystrofie. Ontdek deskundige zorg en begeleiding die zijn afgestemd op uw unieke situatie en behoeften.

Uitgelichte Posttraumatische dystrofie specialisten in Waddinxveen

LUling O H H M

Waddinxveen,
Zuid-Holland

Bekijk

Hofmans Huisartspraktijk J A

Leidschendam-Voorburg,
Zuid-Holland

Bekijk

Emaildokter.nl

Albrandswaard,
Zuid-Holland

Bekijk

Huisartsenpraktijk Fascinatio

Capelle aan den IJssel,
Zuid-Holland

Bekijk

Zoek naar de beste zorgaanbieders in uw omgeving

Bekijk ook:

Algemene informatie

Posttraumatische dystrofie is een aandoening die na een letsel of een operatie kan ontstaan aan een van de ledematen. Het is een extreme reactie van het lichaam op een kleine verwonding. Dat is vaak een botbreuk, maar het kan zelfs ontstaan na een kneuzing, schaafwond of een sneetje. Het gewonde lichaamsdeel doet heel veel pijn en is stijf en gezwollen. De huid is rood, wit of paars verkleurd. Hij voelt warm of juist koud aan. 'Posttraumatisch' betekent dat het probleem begint na een verwonding van buitenaf (trauma). 'Dystrofie' betekent 'slechte voedingstoestand' (ofwel 'ongezond weefsel'). Per jaar krijgen circa 5.000 mensen te maken met deze complicatie na een letsel. Het overgrote deel van de patiënten geneest binnen korte tijd, veelal zonder restverschijnselen. Een klein deel van de patiënten krijgt te maken met een langdurige of zelfs chronische situatie. Posttraumatische dystrofie is een aandoening die bij alle leeftijden voor komt, maar vaker bij mensen tussen de 45 en 60 jaar en meer bij vrouwen (75%) dan bij mannen.

Oorzaken

Het is (nog) niet bekend, waarom en waardoor deze abnormale, heftige reactie op een relatief gering letsel of operatie ontstaat. Wel zijn er bepaalde dingen die de kans om posttraumatische dystrofie te krijgen groter maken, zoals bijvoorbeeld een achtergebleven botsplinter in de wond, een ontsteking of een beschadigde zenuw. Sommige mensen hebben meer kans om posttraumatische dystrofie te krijgen dan anderen, dat zijn o.a.:

  • Mensen die roken;
  • Mensen die al lange tijd pijn in hun nek of rug hebben;
  • Mensen met diabetes, Raynaud of een bepaalde vorm van kanker.