Uitgelichte neusholtekanker specialisten
Maassluis,
Zuid-Holland
Amersfoort,
Utrecht
Den Haag,
Zuid-Holland
Huisartsenpraktijk M.J.O. Kreuger
Stede Broec,
Noord-Holland
De Bilt,
Utrecht
Hr H.B. Burggraaff en Mw M.L. Bos, verloskundige huisartsen
Amsterdam,
Noord-Holland
Vind een neusholtekanker specialist in uw regio
Informatie over neusholtekanker
Neusholtekanker
Kwaadaardige tumoren van de neus(bij)holte zijn relatief zeldzaam. Het meest bekend zijn de goedaardige poliepen die soms kunnen veranderen in een kwaadaardig gezwel. Kanker in de neus(bij)holte komt meer voor bij mannen dan bij vrouwen en treedt meestal op vanaf het zestigste levensjaar.
Oorzaken
Risicofactoren zijn: Houtstof Bijna 50 procent van de sinus- en neusholtekankers wordt vastgesteld bij personen die in contact komen met houtstof (schrijnwerkers, houtbewerkers, ...). We zien dit vooral bij personen die veel zagen en schuren. De voornaamste gekende stof zou tannine zijn. De kankerverwekkende eigenschappen ervan werden al aangetoond. Andere beroepen Zij zouden ook vatbaar kunnen maken voor dit type van kanker (sectoren die zich bezighouden met leder, textiel of zeswaardig chroom, of waarbij de arbeider is blootgesteld aan formaldehydedampen).
Symptomen
Een langdurig bestaand zweertje, bloedverlies en een vol gevoel met pijnklachten zijn de meest voorkomende klachten. Soms blokkeert de tumor de uitgang van de neusbijholte, waardoor klachten van hoofdpijn kunnen ontstaan.
Behandeling
De tumor wordt doorgaans chirurgisch behandeld, gevolgd door radiotherapie, uitwendig of via implantaten, afhankelijk van het type en de plaats van de tumor. In bepaalde gevallen kan een spiertransplantatie de operatieve holte opvullen en kan een mobiele prothese nuttig blijken bij botverlies in het gehemelte.
Neusholtekanker video's
Neusholte
Informatie over de neusholte