zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Schijnzwangerschap

Inhoud

Een schijnzwangerschap (pseudocyesis) is een toestand waarin een vrouw of een vrouwelijk zoogdier de symptomen heeft die lijken op een zwangerschap, terwijl er geen vrucht in de baarmoeder aanwezig is. Bij vrouwen is er ook sprake van het gevoel zwanger te zijn

Symptomen

Een vrouw die in de toestand van schijnzwangerschap verkeert, is in dat geval over tijd en ze heeft enkele van de vele zwangerschapssymptomen, zoals misselijkheid, overgeven, moeheid, behoefte aan extra slaap, gewichtstoename, opgeblazen gevoel, meer zin in andere soorten eten, vaker plassen, pijnlijke, grotere of gevoelige borsten of tepels, verhoogde temperatuur, verhoogde hartslag of beter ruiken/meer dingen vinden stinken. De vrouw heeft een vermoeden dat ze zwanger is, maar een zwangerschapstest toont aan dat dat niet zo is.

Oorzaak

Een van de oorzaken van schijnzwangerschappen is het té bewust bezig zijn met zwanger worden (maar dat geldt niet voor iedereen die schijnzwanger is). Na verloop van tijd, maar later dan normaal, komt meestal dan toch de menstruatie.

Behandeling

Feitelijk is er maar heel weinig wat je kunt doen als je geconcludeerd hebt dat je schijnzwanger bent. Geduldig afwachten tot je lichaam ermee ophoudt, is eigenlijk het enige nuttige advies dat hout snijdt.

Hoelang je lichaam ermee doorgaat, is moeilijk te zeggen. Het kan een paar dagen duren, of een week. In verreweg de meeste gevallen duurt een schijnzwangerschap nooit langer dan twee weken.
Als je ongesteld wordt, ben je meestal ook meteen van de meeste zwangerschapssymptomen af.

 
Schijnzwangerschap linken
Schijnzwangerschap behandeling
Schijnzwangerschap behandeling op de kaart
Google leads