zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Ouderdomsjeuk

Deze aandoening is niet echt ernstig te noemen, maar is daarom niet minder storend. Ze uit zich door een algemeen jeukgevoel, dat zich echter vooral centraliseert ter hoogte van de romp en de aanhechting van de ledematen.

Oorzaken

Ouderdomsjeuk is een vervelende kwaal die kan berusten op een stofwisselingstoornis. Doordat bepaalde afvalstoffen van de stofwisseling in een (te) grote hoeveelheid in het lichaam voorkomen, kunnen diverse klachten ontstaan. Een regelmatig voorkomende klacht is dan jeuk. De jeuk kan echter ook ontstaan door een verlies van de natuurlijke vettigheid van de huid, waardoor deze schilferig wordt en zelfs kan gaan barsten.

Behandeling

U moet dus té lange of té warme baden vermijden, alsook irriterende zeep, deodorants en pepmiddelen (koffie, thee, alcohol of kruiden). Uw arts kan u een plaatselijke behandeling voorschrijven op basis van een hydraterende crème of melk, samen met een verzachtende en rustgevende lotion en een algemene rustgevende behandeling. Ook vitamine B is vaak nuttig gebleken. Hierbij moeten we er ook aan herinneren dat corticoïden weinig doeltreffend zijn gebleken aangezien zich geen huidletsels voordoen, en kunnen we nog aanraden veel water te drinken, teneinde de uitdroging van de huid te vermijden.

 
Ouderdomsjeuk behandeling
Ouderdomsjeuk behandeling op de kaart
Google leads