zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Ooghaar ingegroeid

Wimpers zijn de haren die in rijen op de oogleden groeien. Ze zijn zeer tastgevoelig. Wanneer een ooghaar van het ooglid naar binnen is gegroeid geeft dit meestal irritatie van de oogbol. De haar wrijft over de oogbol. Hierdoor ontstaat irritatie (pijn en jeuk) en kan de oogbol gaan ontsteken.

Entropion

Entropion is een afwijking in de oogheelkunde waarbij een ooglid ertoe neigt bij sluiten van de ogen naar binnen, dat wil zeggen tegen de oogbol aan, te rollen. Dit veroorzaakt irritatie en rode ogen. Tevens is er een vergrote kans op het ingroeien van wimperhaartjes. Het is meestal vrij gemakkelijk door een kleine operatie te verhelpen. Ook een stukje pleister kan het ooglid, als operatie geen optie is, meestal wel in het gareel houden.

Behandeling

Er zijn verschillende behandelopties:

  • Epileren: Een arts kan een paar haartjes epileren. Deze behandeling verwijdert het haartje met de wortel en kan onmiddellijke verlichting van de symptomen geven.
  • Elektrolyse: Elektrolyse is een permanente vorm van ontharing. Een elektrische stroom loopt door de sonde naar de haarwortel en vernietigt het haartje.

 
Ooghaar ingegroeid behandeling
Ooghaar ingegroeid behandeling op de kaart
Google leads