zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Neuskanker

Bij neuskanker gaat het om langzaam groeiende tumoren (adenocarcinoom) van de binnenzijde van de neus of de neusbijholtes. Omdat dergelijke kleine tumoren van de neusbijholten vaak geen klachten of verschijnselen geven, wordt de diagnose vaak laat gesteld. Soms bestaat dan doorgroei van de tumor in de oogkas of de schedelbasis, waardoor een operatie niet goed meer mogelijk is.
Door houtstof kunnen ook andere gezondheidseffecten optreden, zoals directe irritatie of allergie van de huid, neus, ogen en longen door bepaalde houtsoorten zoals Ebonie, Iroko, Mansonia, Red cedar, Sequoia en Satijnhout.

Neus-keelholtekanker

Neus-keelholtekanker (nasofarynx) is een vorm van slijmvlieskanker, die ontstaat vanuit de neusamandelen. Deze vorm van kanker komt vooral voor bij mensen uit China, Noord-Afrika en Indonesië. Mogelijk speelt een cultureel bepaald dieet een rol bij het ontstaan. Ook is het Epstein-Barr virus van invloed, met name wanneer infectie op zeer jeugdige leeftijd plaatsvindt.

Wanneer u neus-keelholtekanker heeft, kunt u last krijgen van opgezette halsklieren, neusbloedingen, verstopte neus, dichte oren, gevoelloosheid in het gezicht, dubbel zien en hoofdpijn.