zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Neusafscheiding

Snot is een slijmerige afscheiding, die bij zoogdieren wordt afgescheiden door het slijmvlies van de neus. De functie van snot is het bevochtigen van de ingeademde lucht en het opvangen/filteren van kleine stofdeeltjes en ziekteverwekkers. Snot bevat antilichamen en antibacteriële stoffen.

Ziekteverwekkers

Bij een gezond persoon is snot transparant en kleurloos. Als er een ziekteverwekker in de neus aanwezig is, kan het snot groen of geel van kleur zijn. De groene kleur komt uit de witte bloedcellen die de infectie bestrijden. Maar ook in aanwezigheid van een infectie kan het snot kleurloos blijven. Ook kan er een beetje bloed in het snot zitten, door een lichte neusbloeding. Dan wordt het snot rood of bruin van kleur.

Chronische neusklachten

Iedereen heeft wel eens een loopneus. Ook af en toe niezen is normaal. Maar als u langdurig of vaak last heeft van een verstopte neus, een loopneus, niezen of jeuk in de neus, dan noemen we dat chronische neusklachten. Chronische neusklachten komen meestal door overgevoeligheid voor bepaalde prikkels. Het neusslijmvlies zwelt op door de prikkel en vormt meer slijm. Uw neus raakt daardoor verstopt of begint te lopen. Door de prikkeling moet u niezen.

Zie ook: Neusslijmvliesontsteking.

 
Neusafscheiding linken
Neusafscheiding behandeling
Neusafscheiding behandeling op de kaart
Google leads