zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Gezichtsverwonding

Een verwonding in het gezicht, en met name een snijwond, kan de zenuwen in het gezicht beschadigen. Soms raakt het gezicht hierdoor (gedeeltelijk) verlamd. Een verwonding van het gelaat moet nauwkeurig gehecht en verder behandeld worden. Als er een misvormd litteken ontstaat, is dat niet alleen ontsierend, maar kan ook het sluiten en openen van de ogen en/of de mond slecht beïnvloed worden.

Oorzaak

Een verwonding aan het gezicht kan ontstaan door een ongeluk, maar ook door een (te uitgebreide) cosmetische operatie of door piercings op plaatsen als het kraakbeen boven in het oor en in de tong. Het is raadzaam om hier voorzichtig mee te zijn.

Verschillende soorten gezichtsverwondingen

  • Schedelverwondingen :
  • Hoewel schedelverwondingen er dikwijls dreigend uit kunnen zien, zijn deze juist vaak minder ernstig. Maar elke wond die oppervlakkig lijkt, kan gepaard gaan met een inwendige breuk of er kan iets door naar binnen gedrongen zijn.
  • Kaakbreuk :
  • Meestal is de kaak slechts aan één kant gebroken. Vaak bevindt zich ook nog een wond binnen in de mond.
  • Bloed in het gezicht :
  • Ook hierbij ziet de verwonding er vaak erger uit dat hij is. Voorzichtig schoonmaken en verbinden is meestal voldoende.

Behandeling

Het is verstandig bij alle hoofden gezichtsverwondingen extra aandacht aan te besteden. Ook uiterlijk kleine beschadigingen kunnen vaak, vooral bij oudere mensen, ernstige gevolgen hebben. Als het niet beter wordt of heeft u twijfels over de verwonding , raadpleeg dan uw huisarts.

 
Gezichtsverwonding behandeling
Gezichtsverwonding behandeling op de kaart
Google leads