zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Bijwerking medicijnen

Bij veel klachten kan een medicijn verlichting brengen. Maar soms ontstaat er dan een nieuwe klacht als bijwerking van het medicijn. Meestal zijn er weinig bijwerkingen en zijn ze onschuldig, maar ze kunnen ook ernstig zijn. Dan is het een kwestie van afwegen: wat zijn de risico's van de aandoening, hoe vervelend zijn de bijwerkingen en wat zijn de alternatieven.

Sommige bijwerkingen kunt u zelf verminderen of voorkomen door het medicijn correct te gebruiken. Het etiket en de bijsluiter bieden de informatie die u nodig hebt. Lees ze goed.

Ook bij uw apotheker kunt u terecht voor vragen en informatie.

Centrum Lareb

Lareb, meldpunt voor bijwerkingen van geneesmiddelen. U kunt alles over bijwerkingen vinden op de site van het Nederlands Bijwerkingen Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb is door de overheid aangewezen als het meldpunt voor bijwerkingen van geneesmiddelen. Als u een bijwerking heeft ervaren kunt u die daar melden. U krijgt van Lareb altijd bericht terug over uw melding.

Ook voor nieuws en informatie over bijwerkingen kunt u terecht op de Lareb website. Zoeken gaat heel eenvoudig door het intypen van de naam van het geneesmiddel. U krijgt dan in één oogopslag informatie over de bijwerkingen van dit geneesmiddel plus een overzicht van alle bijwerkingen die op dat middel zijn gemeld. Zoeken op bijwerking is natuurlijk ook mogelijk.

Er staat begrijpelijke informatie zonder medisch jargon.

Lareb onderzoekt de meldingen en geeft de resultaten door aan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en de Wereldgezondheidsorganisatie.