zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Bedrijfsyoga >> Voorst gem. Voorst
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

YOGA JOSKE J C KUIJPERS-RUWHOFF

2e Wormenseweg 81
7331VD, APELDOORN
Telefoon: 055-5428292
meer info >>
8.0Km

DHARMATOEVLUCHT BOEDDHISTISCHE STADSTEMPEL

De Heze 51
7335BB, APELDOORN
Telefoon: 055-5420038
meer info >>
8.7Km

RIEZEBOS YOGACENTRUM U F

Rodetorenstraat 16
7201DH, ZUTPHEN
Telefoon: 0575-515790
meer info >>
10.0Km

YOGACENTRUM BRUMMEN

Cortenoeverseweg 91
6971JJ, BRUMMEN
Telefoon: 0575-565293
meer info >>
10.3Km

ART OF CHI SCHOOL VOOR CHIN BEWEGINGSLEER

Maria Rutgersstraat 43
7207GX, ZUTPHEN
Telefoon: 0575-523250
meer info >>
12.3Km


Bedrijfsyoga informatie

Uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de werknemers stressklachten heeft met als gevolg lichamelijke of psychische klachten. Gelukkig is een groot deel van arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten beïnvloedbaar door ze vroegtijdig en effectief aan te pakken door middel van preventie. Het verminderen van stress en andere gezondheidsproblemen heeft niet alleen een goede invloed op het individu maar ook op de hele organisatie.

Tevreden, gezonde en positief ingestelde werknemers dragen bij aan succesvolle(re) resultaten in het bedrijf. Werknemers met een gezond lichaam een een veerkrachtige geest houden uw organisatie scherp. Met de toenemende markteisen en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen is het belangrijk dat uw medewerkers gezond en fit zijn.

Bedrijfsyoga brengt bewustzijn in het lichaam. In de lessen wordt veel aandacht besteed aan de juiste zit- en stahouding. Ook besteden we veel aandacht aan het opbouwen van spierconditie (kracht en flexibiliteit). Door deze combinatie worden tal van bedrijfsgerelateerde klachten verholpen of voorkomen. Te denken valt aan rugklachten en RSI.

Bedrijfsyoga brengt bewustzijn in de geest. In de lessen wordt ook aandacht besteed aan de ademhaling of ademhalingsoefeningen. De ademhaling is heel belangrijk voor het rustig houden van de geest. Daarbij voedt de adem de longen, brengt het zuurstof naar het bloed en kalmeert en zuivert de adem het zenuwstelsel. Dit alles is zeer belangrijk ter voorkoming van stress.

(Bedrijfs)yoga stimuleert het zelfvertrouwen, het doorzettingsvermogen, de vastberadenheid en het zelfreflecterend vermogen van uw medewerker, hetgeen uw organisatie ten goede komt.

U laat als bedrijf zien wat de gezondheid en het welzijn van uw personeel voor u betekent.

Bedrijfsyoga is een leuke, gezonde en afwisselende onderbreking van het werk of een goede afsluiting (of begin) van de werkdag en draagt bij tot de arbeidsvreugde.

Veel van de oefeningen kunnen tijdens het werk even tussendoor uitgevoerd of toegepast worden. Te denken valt aan een correcte zit- of stahouding en andere kleine oefeningen om bijvoorbeeld RSI-klachten te voorkomen.

Door een uur per week in uw werknemers te investeren, zal uw ziekteverzuim-percentage dalen en geeft u uw werknemers een gezonde en bedrijfsmatig verantwoorde prikkel voor het leven.

Waarom yoga voor uw bedrijf / organisatie?

Omdat yoga u dit biedt:

  • Terugdringing en voorkomen van ziekteverzuim
  • Verhoging van de vitaliteit van de medewerkers
  • Voorkoming van mogelijke uitval (burnout)
  • Vermindering van stress en betere stresshantering
  • Betere en gerichte concentratie
  • Een betere lichaamshouding / fysiek onderhoud

Kort gezegd: het stimuleren of herwinnen van de benodigde belastbaarheid om onder druk optimaal te functioneren. Yoga is effectief ter preventie en ter ondersteuning van de behandeling van RSI, stress en burnout.

Daarnaast leren uw medewerkers door yoga eerder stress te herkennen en zich beter te ontspannen. Resultaat: het lichaam ontwikkelt meer kracht, weerstand en uithoudingsvermogen, in en buiten het werk.

Bovenstaande tekst is goedgekeurd door: E. Visser - Docente Bedrijfsyoga