zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Sportfysiotherapie >> De Cocksdorp
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

CENTRUM VOOR FYSIOTHERAPIE TEXEL

Schoorwal 59
1791HM, DEN BURG
Telefoon: 0222-314968
meer info >>
11.7Km

FYSIOTHERAPIE STADSHART

Molenstraat 115
1781NL, DEN HELDER
Telefoon: 0223-624878
meer info >>
22.2Km

FYSIOTHERAPIE SOEMBASTRAAT

Soembastraat 83/A
1782SM, DEN HELDER
Telefoon: 0223-623150
meer info >>
22.6Km

SPORTLAAN FYSIOTHERAPEUTISCH CENTRUM (FCS)

Sportlaan 32
1782ND, DEN HELDER
Telefoon: 0223-683136
meer info >>
23.1Km

FYSIOTHERAPIE DOLLARDLAAN MAATSCHAP VOOR

Dollardlaan 21/A
1784BE, DEN HELDER
Telefoon: 0223-619467
meer info >>
23.7Km


Sportfysiotherapie informatie

Sportfysiotherapie is een master specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe een blessure ontstaat. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is. Naast sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie.

De sportfysiotherapeut behandelt ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet u van advies op maat. U herkent hem/haar of de gespecialiseerd sportfysiotherapeut aan het NVFS trademark.

Het werk van de sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog onvoldoende belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan er bepaald worden of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen. De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk met veelal een trainingszaal, op een sportmedische afdeling van het ziekenhuis en is steeds vaker te zien bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Er is vaak een intensieve samenwerking met sportartsen, chirurgen, sportdietisten en sportmasseurs.

Waarom een speciale sportfysiotherapeut?

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter "verstaat".

Uw arts of specialist kan u doorverwijzen naar de sportfysiotherapeut en vanaf 2006 is de sportfysiotherapeut ook rechtstreeks toegankelijk geworden zodat u zonder verwijsbrief terecht kunt. De behandeling wordt door de meeste verzekeraars vergoed volgens de dekking van de algemeen fysiotherapeut.