zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Sportfysiotherapie >> Ankeveen
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

FYSIOTHERAPIE HET OUDE BADHUIS

Meidoornstraat 2
1214JR, HILVERSUM
Telefoon: 035-6216722
meer info >>
4.3Km

FYSIOTHERAPIE HOOGH DE

Pieter de Hooghlaan 17
1213BN, HILVERSUM
Telefoon: 035-6213185
meer info >>
4.9Km

AKTIEFYSIO FYSIOFITNESS

Oude Amersfoortseweg 152
1212AJ, HILVERSUM
Telefoon: 035-6230540
meer info >>
5.5Km

PRAKTIJK VOOR ACUPUNCTUUR

Braadkamp 1/B
3755CJ, EEMNES
Telefoon: 035-5382390
meer info >>
9.6Km

PREIJDE & INNEMEE FYSIOTHERAPIE

Bovenmaatweg 58
1274RM, HUIZEN
Telefoon: 035-5255177
meer info >>
11.1Km


Sportfysiotherapie informatie

Sportfysiotherapie is een master specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe een blessure ontstaat. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is. Naast sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie.

De sportfysiotherapeut behandelt ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet u van advies op maat. U herkent hem/haar of de gespecialiseerd sportfysiotherapeut aan het NVFS trademark.

Het werk van de sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog onvoldoende belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan er bepaald worden of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen. De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk met veelal een trainingszaal, op een sportmedische afdeling van het ziekenhuis en is steeds vaker te zien bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Er is vaak een intensieve samenwerking met sportartsen, chirurgen, sportdietisten en sportmasseurs.

Waarom een speciale sportfysiotherapeut?

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter "verstaat".

Uw arts of specialist kan u doorverwijzen naar de sportfysiotherapeut en vanaf 2006 is de sportfysiotherapeut ook rechtstreeks toegankelijk geworden zodat u zonder verwijsbrief terecht kunt. De behandeling wordt door de meeste verzekeraars vergoed volgens de dekking van de algemeen fysiotherapeut.