zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Sportfysiotherapie >> Beerta
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

FYSIOTHERAPIE MENTERWOLDE

Europaweg 2c
9636HT, ZUIDBROEK
Telefoon: 0598-453535
meer info >>
8.5Km

FYSIOTHERAPIE MENTERWOLDE

W.A. Scholtenweg 18
9636BS, ZUIDBROEK
Telefoon: 0598-453535
meer info >>
9.4Km

FYSIOTHERAPIE MENTERWOLDE

Julianaplein 1
9649BX, MUNTENDAM
Telefoon: 0598-453535
meer info >>
11.5Km

BEWEEGCENTRUM WINSCHOTEN

Gassingel 18
9671CX, WINSCHOTEN
Telefoon: 0597-413333
meer info >>
10.3Km

ATTFYSIO

Koningin Wilhelminapark 25
9934EH, DELFZIJL
Telefoon: 0596-612835
meer info >>
12.2Km


Sportfysiotherapie informatie

Sportfysiotherapie is een master specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe een blessure ontstaat. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is. Naast sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie.

De sportfysiotherapeut behandelt ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet u van advies op maat. U herkent hem/haar of de gespecialiseerd sportfysiotherapeut aan het NVFS trademark.

Het werk van de sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog onvoldoende belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan er bepaald worden of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen. De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk met veelal een trainingszaal, op een sportmedische afdeling van het ziekenhuis en is steeds vaker te zien bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Er is vaak een intensieve samenwerking met sportartsen, chirurgen, sportdietisten en sportmasseurs.

Waarom een speciale sportfysiotherapeut?

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter "verstaat".

Uw arts of specialist kan u doorverwijzen naar de sportfysiotherapeut en vanaf 2006 is de sportfysiotherapeut ook rechtstreeks toegankelijk geworden zodat u zonder verwijsbrief terecht kunt. De behandeling wordt door de meeste verzekeraars vergoed volgens de dekking van de algemeen fysiotherapeut.