zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Oncologiefysiotherapie >> Oosterblokker
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

AKER E EN VISSER F PARAMEDISCH CENTRUM VENHUIZEN

Pastoor Suidgeeststraat 18
1606BJ, VENHUIZEN
Telefoon: 0228-541557
meer info >>
1.3Km

HOOGKARSPEL WESTWOUD FYSIOTHERAPIE PRAKTIJK

Julianastraat 10
1616CK, HOOGKARSPEL
Telefoon: 0228-562643
meer info >>
2.9Km

GROOTEBROEK FYSIOTHERAPIE RE AKTIEF

Zesstedenweg 338
1613KJ, GROOTEBROEK
Telefoon: 0228-512928
meer info >>
3.9Km

MOBILITO CENTRUM VOOR SPORT EN FYSIOTHERAPIE

Boekert 10
1696AH, OOSTERBLOKKER
Telefoon: 0229-211353
meer info >>
5.2Km

FYSIOTHERAPIE SJOERD BAKKER

IJmertstraat 21
1611BC, BOVENKARSPEL
Telefoon: 0228-525640
meer info >>
5.4Km


Oncologiefysiotherapie informatie

Oncologie fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de totale problematiek rondom het bewegend functioneren van de kankerpatiënt.

De oncologiefysiotherapeut heeft door een 2 jarige post-HBO opleiding kennis en vaardigheden opgedaan die de nodig is bij deze (complexe) oncologische problematiek. Hierdoor kan de oncologiefysiotherapeut goed inschatten of een patiënt in aanmerking komt voor oncologiefysiotherapie. Deze gespecialiseerde fysiotherapeut kan ingezet worden in alle fasen van de ziekte. In de curatieve fase kan de oncologiefysiotherapeut helpen bij het beperken van conditieverlies en verminderen van spanningsklachten en bewegingsbeperkingen. In de herstelfase kan de oncologiefysiotherapeut helpen bij het herwinnen van beweeglijkheid, kwaliteit van leven zowel bij dagelijkse activiteiten, arbeid en sport. Hierbij kunt u denken aan een trainingsprogramma.

Na een succesvolle medische behandeling kunnen kankerpatiënten soms blijvende gevolgen ervan ondervinden; b.v. vermoeidheid, lymfoedeem en bewegingsproblemen. Ook indien de ziekte niet ( volledig) genezen kan worden maar wel onder controle is kan de oncologiefysiotherapeut voorkomende klachten behandelen en de patiënt coachen.

Als genezing niet meer mogelijk is spreekt men van de palliatieve fase. Deze fase kan weken tot jaren duren. Hierbij staat de kwaliteit van leven centraal waarbij de oncologiefysiotherapeut kan helpen om zolang mogelijk een actief leven te leiden.

In de terminale fase, waarbij het levenseinde nadert kan de oncologiefysiotherapeut helpen bij het zoeken naar comfort van de patiënt: u kunt hierbij denken aan ademhalings-, ontspanningsoefeningen.

U kunt doorverwezen worden door uw huisarts, medisch specialist of mammacareverpleegkundige. U kunt, indien u in behandeling bij een andere fysiotherapeut, met een gerichte vraagstelling voor een éénmalig consult naar een oncologiefysiotherapeut verwezen worden.

Indicaties voor oncologie fysiotherapie: (na eventuele chirurgie, radio-, chemo- en hormoontherapie)

  • Vermoeidheid
  • Conditieverlies
  • Spanningsklachten
  • Verstoorde lichaamsbeleving
  • Pijnlijke littekens
  • Functiestoornissen zoals krachtsverlies en mobiliteitsstoornissen
  • Lymfoedeem

Bovenstaande tekst is goedgekeurd door: T. de Jong - Oncologiefysiotherapeut