zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Massage >> Heijen
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

RIKKEN SPORT- EN ONTSPANNINGSMASSAGE RITA

Bierbrouwersgroes 15
6591KC, GENNEP
Telefoon: 0485-512392
meer info >>
0.5Km

MIGOROWITZ

Dommer v Poldersveldtweg 295/1
6523CW, NIJMEGEN
Telefoon: 024-3243322
meer info >>
16.3Km

STRONKHORST MASSAGEPRAKTIJK LAURA

Acaciastraat 17
6523DK, NIJMEGEN
Telefoon: 06-24894530
meer info >>
16.4Km

FIT FOR WORK STOELMASSAGE

Vossendijk 110
6534TA, NIJMEGEN
Telefoon: 024-3889118
meer info >>
16.6Km

HOUTERMAN PRAKTIJK LAURA

Aldenhof 7003
6537DZ, NIJMEGEN
Telefoon: 024-3440596
meer info >>
17.1Km


Massage informatie

Massage is de praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling 'manueel of met mechanische hulp' op de zachte weefsels van het lichaam, met inbegrip van de huid, spieren, bindweefsel, pezen, ligamenten, gewrichten, lymfevaten, organen van het maagdarmstelsel en reproductief systeem, ter verhoging van enigerlei aspect van het welzijn van de massee (dat is: degene die wordt gemasseerd). Dit kan met of zonder massageolie worden gedaan.

De context van een massage kan variëren van informeel en amateuristisch tot sterk gereglementeerd en professioneel. In een professionele context ligt de massee gewoonlijk op een massagetafel of op een mat op de vloer, of zit op een massagestoel.

Voor wie?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor massage:

Bestrijden van klachten of symptomen.
Dit kan zowel op lichamelijk als op geestelijk of emotioneel gebied zijn.

  • Lichamelijke klachten of symptomen worden met name behandeld door behandelaars uit de gezondheidszorg: sportmasseurs, chiropractors, osteopaten, fysiotherapeuten en massagetherapeuten.
  • Emotionele en geestelijke klachten worden ook vaak behandeld door professionele massagetherapeuten. Dit heet massagetherapie.
  • Alternatieve geneeskundigen hebben een holistische aanpak en maken geen onderscheid tussen lichamelijke en niet-lichamelijke klachten. Zij kunnen als onderdeel van hun behandeling massage gebruiken, zoals bijvoorbeeld bij shiatsu.

Wensen en behoeften
Soms is er geen sprake van klachten, maar kan massage een manier zijn om aandacht te besteden aan andere aspecten van het welzijn. Bijvoorbeeld voor een moment van rust, ontspanning, verwennerij en genieten. Soms helpt massage bij aanrakingsarmoede of is het een aangename manier van tijdspassering. Er zijn uiteenlopende wensen en behoeften waarom iemand naar een masseur gaat.

Specialisaties

Er zijn veel verschillende specialisaties en massagetechnieken, onderstaand zijn de meest voorkomende.

Ontspanningsmassage: Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding van de huid en verbetering van de stofwisseling.

Sportmassage: Een stevige en diepe behandeling met olie, met als doel het soepel maken van de spieren en pezen. Wordt ingezet bij harde knobbels in de spieren, stijve gewrichten, hoofdpijn en rugpijn. Sportmassage verbetert het algeheel welbevinden en leidt totbetere sportprestaties en herstel na een blessure.
Stoelmassage: Deze massage wordt op een speciale stoel gegeven en is een middel om stress en klachten te verminderen.

Hotstone massage: Een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme vulkanische stenen. Deze zorgen dat de spieren opwarmen waardoor spierpijn en andere klachten verdwijnen.

Voetreflex massage: Hierbij worden reflexpunten op de voeten gestimuleerd. Deze reflexpunten worden verondersteld te corresponderen met verschillende lichaamsorganen.

Holistische massage: Er wordt gebruik gemaakt van een mix van technieken. Centraal staat het in contact komen met het lichaam.
Shiatsu massage: Een drukpuntmassage waarbij energiebanen weer in evenwicht worden gebracht.

Zwangerschapsmassage: Werkt energetisch en ontspannend. Voor het masseren van rug, schouders en hoofd. Verlicht zwangerschapsklachten.