zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Ziekenhuis >> Utrecht >> Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM UTRECHT (UMC UTRECHT)

Bedrijfsnaam

UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM UTRECHT (UMC UTRECHT)

Adres

Heidelberglaan 100
3584CX UTRECHT

Telefoon

088-7555555

Website

Missie & Strategie Zorg voor kennis, kennis voor zorg Het Universitair Medisch Centrum Utrecht is een van de grootste publieke zorginstellingen van Nederland. Met bijna 10.000 mensen wordt voortdurend gebouwd aan goede zorg met als bouwstenen kennis en mensen. Zonder nieuwe kennis over ziekte en gezondheid zal de zorg niet verbeteren en zonder mensen die deze kennis kunnen genereren, toepassen en overdragen, zullen patienten geen betere zorg krijgen.

Daarmee zijn de kernactiviteiten van het UMC Utrecht gegeven: het verrichten van toonaangevend wetenschappelijk onderzoek van bench tot bedside, het bieden van state of the art zorg waar bijzondere kennis en expertise voor nodig is en een uitstekende opleiding bieden aan studenten, (bio)medische onderzoekers, artsen en andere zorgverleners.

Dit vertaalt zich in de missie die aan al onze activiteiten ten grondslag ligt:

Het UMC Utrecht wil een internationaal toonaangevend universitair medisch centrum zijn waarin kennis over gezondheid, ziekte en zorg wordt gemaakt, getoetst, gedeeld en toegepast.

Het motto van onze nieuwe strategie sluit daarbij aan: Zorg voor kennis, kennis voor zorg. Missie & Strategie Zorg voor kennis, kennis voor zorg Het Universitair Medisch Centrum Utrecht is een van de grootste publieke zorginstellingen van Nederland. Met bijna 10.000 mensen wordt voortdurend gebouwd aan goede zorg met als bouwstenen kennis en mensen. Zonder nieuwe kennis over ziekte en gezondheid zal de zorg niet verbeteren en zonder mensen die deze kennis kunnen genereren, toepassen en overdragen, zullen patienten geen betere zorg krijgen.

Daarmee zijn de kernactiviteiten van het UMC Utrecht gegeven: het verrichten van toonaangevend wetenschappelijk onderzoek van bench tot

Kaart