zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Tandarts >> Nieuwegein >> Orthodontie Praktijk Nieuwegein

ORTHODONTIE PRAKTIJK NIEUWEGEIN

Bedrijfsnaam

ORTHODONTIE PRAKTIJK NIEUWEGEIN

Adres

Weverstede 7
3431JS NIEUWEGEIN

Telefoon

030-7112657

Website

Bij een eerste bezoek aan de praktijk wordt u ontvangen in de consultkamer. Hierbij overleggen wij met u of een orthodontische behandeling nodig en zinvol is en of deze op korte of langere termijn moet aanvangen. Er kan dan worden afgesproken dat u bijvoorbeeld over een half jaar of een heel jaar terug moet komen. In de regel ontvangt u daarvoor van ons een oproep.

Vervolgens wordt een afspraak gemaakt voor een meer uitgebreid onderzoek. Dit bestaat o.a. uit het maken van afdrukken van het gebit en het maken van röntgenfoto's. Daarna volgt dan de behandelplanbespreking.Indien wordt besloten tot behandeling, ontvangt u schriftelijk een behandelingsvoorstel met een kostenopgave dat u, indien nodig, aan uw ziektekosten- of zorgverzekeraar kunt toesturen. Tijdens de behandeling moet de patient(e) meestal eens per maand terugkomen voor controle en het bijstellen van de apparatuur. Er bestaan heel veel verschillende beugels. In de orthodontische praktijk noemen we dat apparatuur.Bij de binnenbeugels wordt er weer een onderscheid gemaakt tussen uitneembare en vastzittende beugels.

Allereerst zijn er de uitneembare beugels, ook wel losse beugels genoemd. Die heten zo omdat ze door degene die deze beugel draagt, zelf in en uit de mond genomen kunnen worden. Uitneembare beugels zijn meestal gemaakt van een soort plastic (kunsthars) waarin metalen draden zijn bevestigd. Er zijn verschillende soorten uitneembare beugels. Een veelgebruikte uitneembare beugel is het --plaatapparaat--. Deze beugel bestaat uit een kunsthars plaat die tegen het gehemelte aansluit. Aan het plastic zitten metaaldraden vast om het plaatje houvast in de mond te geven en veerkrachtige draden die tanden en kiezen kunnen verplaatsen.

Een andere veel gebruikte uitneembare beugel is de activator. Deze beugel wordt ook vaak blokbeugel, dubbele beugel of dubbeldekker genoemd.

Een --activator-- is niet in de eerste plaats bedoeld om tanden te verplaatsen. Het belangrijkste doel van deze apparatuur is om de groei van de onderkaak te stimuleren en zo de voor-achterwaartse verhouding van de kaken beter op elkaar af te stemmen. Dat is heel vaak nodig voordat je met bijvoorbeeld een vaste beugel de tanden en kiezen recht en goed passen Bij een eerste bezoek aan de praktijk wordt u ontvangen in de consultkamer. Hierbij overleggen wij met u of een orthodontische behandeling nodig en zinvol is en of deze op korte of langere termijn moet aanvangen. Er kan dan worden afgesproken dat u bijvoorbeeld over een half jaar of een heel jaar terug moet komen. In de regel ontvangt u daarvoor van ons een oproep.

Vervolgens wordt een afspraak gemaakt voor een meer uitgebreid onderzoek. Dit bestaat o.a. uit het maken van afdrukken van het gebit en het maken van röntgenfoto's. Daarna volgt dan de behandelplanbespreking.Indien wordt

Kaart