zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Laboratorium >> Amsterdam >> Sanquin Bloedvoorziening

SANQUIN BLOEDVOORZIENING

Bedrijfsnaam

SANQUIN BLOEDVOORZIENING

Adres

Plesmanlaan 125
1066CX AMSTERDAM

Telefoon

020-5123000

Website

In de wet is verankerd dat Nederland zelfvoorzienend dient te zijn voor bloedproducten, op basis van het vrijwillig en om niet afstaan van bloed. De vier Bloedbankdivisies van Sanquin dragen zorg voor het behoud en de werving van donors en de inzameling van bloed op de vele donorcentra in ons land.

Stichting Sanquin Bloedvoorziening verzorgt op not-for-profitbasis de bloedvoorziening en bevordert transfusiegeneeskunde zodanig dat wordt voldaan aan de hoogste eisen van kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid. Sanquin levert producten en diensten, verricht wetenschappelijk onderzoek en verzorgt onderwijs, opleidingen, bij- en nascholing. Sanquin is in 1998 ontstaan uit een fusie van de Nederlandse bloedbanken en het Centraal Laboratorium van het Nederlandse Rode Kruis (CLB).

Bloed en bloedproducten Sanquin is op grond van de Wet inzake bloedvoorziening als enige organisatie in Nederland aangewezen om zorg te dragen voor onze behoefte aan bloed en bloedproducten. Ook is Sanquin een non-profitorganisatie, dus zonder winstoogmerk. Verspreid over heel Nederland werken ongeveer 3.000 medewerkers bij Sanquin. Onderzoek en ontwikkeling De Sanquin-organisatie houdt zich voortdurend bezig met onderzoek en ontwikkeling van nieuwe en betere bloedproducten. Stabiliteit in kwaliteit en ontwikkeling door verbetering zijn aldus nauw verbonden bij Sanquin.

Het gebruik van bloedproducten Advisering over het gebruik van bloedproducten is een belangrijke taak van Sanquin. Het gaat daarbij om individuele advisering in concrete gevallen, maar ook om deelname aan besprekingen over transfusiebeleid met ziekenhuizen en behandelaren in de bloedtransfusiecommissies. In de wet is verankerd dat Nederland zelfvoorzienend dient te zijn voor bloedproducten, op basis van het vrijwillig en om niet afstaan van bloed. De vier Bloedbankdivisies van Sanquin dragen zorg voor het behoud en de werving van donors en de inzameling van bloed op de vele donorcentra in ons land.

Stichting Sanquin Bloedvoorziening verzorgt op not-for-profitbasis de bloedvoorziening en bevordert transfusiegeneeskunde zodanig dat wordt voldaan aan de hoogste eisen van kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid. Sanquin levert producten en diensten, verricht wetenschappelijk onderzoek en verzorgt

Kaart