zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Yoga >> Renkum >> Yoga Renkum

YOGA RENKUM

Bedrijfsnaam

YOGA RENKUM

Adres

Schoolweg 12
6871DJ RENKUM

Telefoon

0317-350300

Website

Ieder heeft zo zijn eigen reden om yoga te willen doen: Gewoon omdat je het fijn vindt om yoga te doen, om een moment voor jezelf te hebben. Omdat je vindt dat je een beetje stijf begint te worden. Omdat je last hebt van spanning in je lichaam. Ik hoor regelmatig ik heb last van mijn nek en schouders, ik heb last van mijn rug, ik heb teveel aan mijn hoofd of ik slaap niet goed.

Door regelmatig yoga te beoefenen word je meer bewust van de relatie tussen je lichaam, de ademhaling en je gedachten. Behalve de fysieke voordelen van yoga, kan yoga helpen meer evenwicht in jezelf te vinden. Yoga is een oosters oefensysteem en komt oorspronkelijk uit India. Yoga is geen religie, ze laat iedere beoefenaar vrij in zijn of haar kijk op het leven. Het woord yoga komt van yuj (uit het Sanskriet, oude Indiase taal) en betekent letterlijk juk. Het wordt ook wel vertaald als samenbrengen, verenigen of harmonie. Eenvoudig gezegd helpt yoga je in harmonie te komen met jezelf en van daaruit met de wereld om je heen. De enige manier om yoga te leren kennen is het zelf te ervaren door het zelf te gaan doen.

Yoga omvat lichaamshoudingen, adem- en ontspanningsoefeningen en meditatie. Yoga is altijd respectvol naar een ander maar ook naar jezelf. Bij yoga gaat het niet om prestatie maar om je innerlijke beleving. Het mooie van yoga is dat ieder op zijn eigen niveau mee kan doen. Je leert je eigen mogelijkheden en grenzen verkennen. In mijn lessen gaat het niet om moeten presteren zoals je misschien gewend bent bij het sporten, in je werk of steeds vaker in het prive leven. Yoga daagt je wel uit misschien je grenzen te verleggen, maar ze niet te overschrijden. We oefenen vanuit een luisterende houding, met open aandacht en proberen zo evenwicht te vinden in inspanning en ontspanning. Hierdoor word je geleidelijk aan bewuster van de relatie tussen je lichaam, je gedachten en je ademhaling. Een regelmatige beoefenaar zal na verloop van tijd merken dat je met yoga niet alleen fysiek bezig bent, maar dat de oefeningen ook verandering kunnen brengen op mentaal gebied.

Wat je reden ook is om yoga te willen doen, je bent welkom! Wil je met deze cursus meedoen of heb je nog wat vragen, mail of bel mij dan. Ieder heeft zo zijn eigen reden om yoga te willen doen: Gewoon omdat je het fijn vindt om yoga te doen, om een moment voor jezelf te hebben. Omdat je vindt dat je een beetje stijf begint te worden. Omdat je last hebt van spanning in je lichaam. Ik hoor regelmatig ik heb last van mijn nek en schouders, ik heb last van mijn rug, ik heb teveel aan mijn hoofd of ik slaap niet goed.

Door regelmatig yoga te beoefenen word je meer bewust van de relatie tussen je lichaam, de ademhaling en je gedachten. Behalve de fysieke voordelen van yoga, kan yoga helpen meer evenwicht in jezelf te

Kaart