zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Schouderpijn

Patiënten met schouderpijn hebben pijn ter hoogte van het schoudergewricht. De pijn kan ook uitstralen naar de bovenarm of naar het schouderblad. Mensen ervaren vaak pijn bij bewegingen van de arm en/of bij het op de pijnlijke zijde liggen. Vaak zijn bovenhandse bewegingen of bewegingen waarbij de arm naar achter gebracht wordt pijnlijk en/of beperkt. Schouderpijn is na lage rugpijn de meest voorkomende klacht.

Pijn in uw schouder is erg vervelend. Het kan u in uw dagelijks leven beperken in de activiteiten die u regelmatig doet zoals het huishouden, sport of tijdens uw werk.

Oorzaken

Mogelijke oorzaken van schouderpijn zijn onder andere:

Behandeling

Behandeling is afhankelijk van de oorzaak van de pijn. Nu is het geruststellend om te weten dat schouderpijn meestal goed beïnvloedbaar is. Het is mogelijk dat u al langer last heeft en dat u zelf geen controle krijgt over uw herstel. In dat geval kan een fysiotherapeut ondersteuning bieden bij uw herstelproces. Manuele therapie in combinatie met oefentherapie en/of Dry Needling kan het herstel positief beïnvloeden. Daarnaast is het goed om te weten dat u zelf ook kan bijdragen aan uw herstel. Weliswaar zorgt een fysiotherapeut voor de nodige behandeling maar u zult zelf ook actief bijdrage moeten leveren voor het verminderen van uw klachten. Daarbij kunt u wel rekenen op begeleiding en advies van uw fysiotherapeut.