zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Overbeet

Een overbeet wordt gekenmerkt door boven tanden uitstrekt tot buiten de onderste tanden. Een overbeet, een aandoening waarbij de bovenste tanden verder gaan dan de onderste tanden, is een veel voorkomende tandheelkundige probleem dat kan worden verholpen door beugels.

Overbeet tanden worden beschouwd als een vorm van malocclusie, of 'slechte beet'. Soms is een overbeet is zo klein dat het nauwelijks merkbaar, terwijl de meer extreme gevallen kan uw bovenkaak er aanzienlijk groter of uw onderkaak veel kleiner.

Oorzaak

De meeste overbites zijn erfelijk. Maar ook andere factoren kunnen leiden tot overbeet tanden, met inbegrip van duimzuigen, tong duwde of het gebruik van een fopspeen of fles. Als je bang bent dat uw kind een gewoonte die bijdraagt aan een overbeet heeft, het opzetten van een afspraak bij de tandarts.

Zelfs op jonge leeftijd, een tandarts kan uw kind beet contact op met X-stralen en bepalen de behoefte aan overbeet correctie op een later tijdstip. Uw tandarts kan ook voorstellen doen voor uw kind om slechte orale gewoonten die de kans op het ontwikkelen overbeet tanden te verhogen stoppen. Een tandarts kan bepalen of u een overbeet tijdens een reguliere tandarts bezoek.

Hoewel de kleine i-afwijkingen hoeven niet noodzakelijk te worden gecorrigeerd, wordt overbeet correctie meestal aanbevolen om toekomstige gebitsproblemen te voorkomen. Een overbeet kan ertoe leiden dat u meer druk uit te oefenen op je kaak tijdens het kauwen - in de tijd, dit kan slijten je tanden, waardoor de behoefte aan een tand vulling of tandvleesontsteking behandeling.