zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Neustussenschot afsterving

Het neustussenschot (septum nasi of septum) scheidt de beide neusholten. Het schot is deels benig en deel kraakbenig en bestaat uit de verticale plaat van het zeefbeen en uit het ploegschaarbeen. Het voorste deel van het neustussenschot is het kraakbenig deel en dit wordt de Locus Kiesselbachi genoemd.

Klachten die kunnen optreden bij afsterving van het neustussenschot zijn onder andere een geïrriteerd en open neustussenschot, een pijnlijke neus en neusbloedingen.

Oorzaken

Het afsterven van het neustussenschot is zeer zeldzaam. Door verschillende oorzaken kan er in het tussenschot een opening ontstaan:

  • Een verwonding tijdens of na een operatie
  • chronisch neuspeuteren
  • inademing van scherpe en irriterende stoffen
  • veelvuldig snuiven van cocaïne
  • een vorm van kanker

Behandeling

Korsten en bloedingen kunnen worden behandeld met een neusspray met zoutoplossing en met antiseptische zalf. Hierdoor wordt het oppervlak bevochtigd en worden korstvorming en infecties voorkomen. Om het fluitende geluid als gevolg van de perforatie tegen te gaan, wordt onder plaatselijke verdoving een klein siliconenpropje in de perforatie gestopt om de opening af te sluiten. Als de patiënt dit niet goed verdraagt, wordt de opening chirurgisch gesloten. Bij een chirurgische behandeling wordt het membraan rond de opening losgemaakt, terug over de opening geplaatst en gehecht.

 
Neustussenschot afsterving linken
Neustussenschot afsterving behandeling
Neustussenschot afsterving behandeling op de kaart
Google leads