zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Nagelproblemen

De meest voorkomende oorzaak van nagelproblemen is een schimmelinfectie. Lelijke en verkleurde nagels kunnen ook veroorzaakt worden door psoriasis, te droge nagels of beschadigingen aan de bovenste laag van de nagel.

Schimmel-of kalknagel
Schimmelnagels zijn nagels door een schimmel of een gist zijn aangetast.
Schimmelnagels worden ook wel 'kalknagels' genoemd. Dit is geen juiste benaming, want de nagelafwijking heeft niets met kalk te maken.
Gisten en schimmels vormen zogenaamde sporen in het nagelbed, die jarenlang actief kunnen blijven en moeilijk zijn weg te krijgen. Ze kunnen van de ene op de andere persoon worden overgedragen.
Zie ook schimmelnagels of kalknagels.

Psoriasisnagel
Psoriasis is een chronische huidziekte. Geschat wordt dat 25 tot 50 procent van de mensen met psoriasis ook last heeft van psoriasisnagels. Een nagel die is aangetast door psoriasis lijkt op het eerste gezicht op een kalknagel.
Zie ook psoriasis.

Droge nagel
Een droge nagel is breekbaar, scheurt makkelijk en verkleurt. Nagels kunnen ook heel hard, en/of dik worden. Een goede nagelverzorging, zoals knippen, is dan lastig.

Teennagel ingegroeid
Een ingegroeide teennagel komt meestal voor bij een grote teen. De binnen- of buitenrand van de nagel is dan in de huid gegroeid en dit veroorzaakt irritatie, pijn of een ontsteking. Waarom een teennagel ingroeit is niet met zekerheid bekend. Misschien ligt het aan het schoeisel (te nauw of te smal) of aan de bouw van de teen zelf (licht gekanteld, waardoor bij het lopen een nagelrand te veel in de huid drukt) of door het te kort inknippen van de nagel in de hoekjes.
Zie ook teennagel ingegroeid.

Behandeling

De behandeling is afhankelijk van de oorzaak van de nagelproblemen. Vaak kan een pedicure of podotherapeut uitkomst beiden om klachten aan de nagels te verminderen.

 
Nagelproblemen behandeling
Nagelproblemen behandeling op de kaart
Google leads